Poliisin tiedotteet

Helsingin poliisin lupapalvelut auki keskiviikkona klo 21:een

2 kuukautta ago
Helsingin poliisin lupapalveluissa on pidennetty aukioloaika jonotusasiakkaille keskiviikkona.

Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelut ovat keskiviikkona auki klo 21:een asti. Ilman ajanvarausta on mahdollista tulla jonottamaan vuoronumerolla klo 8-21. 

- Otamme vuoronumerolla jonottavia asiakkaita sisään niin pitkään, että ehdimme kaikki palvella iltayhdeksään mennessä, komisario Satu Mäkinen toteaa. 

Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelut ovat olleet pahoin ruuhkautuneet viime kuukausina. Helsingin poliisilaitos toimitti maaliskuussa ennätykselliset 27 540 passia, kun helmikuussa myönnettiin 12 855 passia ja tammikuussa 8851.

- Teemme hartiavoimin töitä, jotta saamme tilannetta helpotettua. Keskiviikon pidennetty aukioloaika on yksi tapa, jolla pyrimme helpottamaan tätä ruuhkaa. Jos illalle riittää kävijöitä, järjestämme myös jatkossa tällaisia lupapalveluiden iltavuoroja mahdollisuuksien mukaan. Nyt olemme viime vuoden lopulta lähtien tarjonneet ajanvarausasiakkaille myös viikonloppuaikoja, mutta yritämme koko ajan keksiä lisää keinoja tilanteen helpottamiseksi, Mäkinen toteaa. 

Poliisilaitoksen eri toiminnoista on väliaikaisesti saatu talkooväkeä avustamaan lupapalvelun ruuhkassa. 

- Meillä ei tietenkään ole loputtomasti mahdollisuuksia siirtää ihmisiä pois omista tehtävistään. Toki olemme rekrytoineet myös uutta väkeä, sen mitä on ollut mahdollista. Yritämme jatkuvasti löytää keinoja toiminnan ja logistiikan tehostamiseksi, mutta valitettavasti ratkaisuja ei tule ihan käden käänteessä, Mäkinen pahoittelee. 

Helsingin poliisin ohjeet sujuvaan asiointiin
  • Tarvitsetko uuden passin heti vai vasta myöhemmin? Mikäli et tarvitse passia muutaman kuukauden sisällä, siirrä asiointia myöhemmäksi.
  • Käy ottamassa passikuva, ellei sinulla ole kuuden kuukauden sisällä otettua passikuvaa. 
  • Aloita passin hakeminen aina verkossa Passit ja henkilökortit | Poliisin sähköinen asiointi. Passi toimitetaan parissa viikossa, jos tunnistautumista ei tarvita.
  • Mikäli tunnistautumista tarvitaan poliisilaitoksella, passi toimitetaan parissa viikossa sen jälkeen.
  • Varaa tunnistautumisaika etukäteen mille tahansa poliisiasemalle. Mikäli et saa varattua ennakkoon aikaa ja passintarve on kiireellinen, tule jonottamaan vuoronumerolla Pasilaan. Lupapalvelut ovat avoinna ma–pe kello 8.00–16.15. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitetaan sivulla Helsingin pääpoliisiasema, lupapalvelut - Poliisi
  • Jos itselläsi ei ole voimassa olevaa henkilötodistusta, voit valtuuttaa valtakirjalla toisen henkilön noutamaan passin puolestasi valitsemaltasi noutopisteeltä. 

Lisätietoja:
•    Passit, henkilökortit, luvat - Hae passia, henkilökorttia ja muita lupia poliisilta - Poliisi
•    Helsingin pääpoliisiasema, lupapalvelut - Poliisi

]]>

Missä ovat Kiukku ja Kaiku

2 kuukautta ago
Mustalakkiaratti Kiukku ja valkovatsa aratti Kaiku kateissa

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii kavallusta, missä papukaijat Kiukku ja Kaiku oli luovutettu Ylä-Kintaudelle koeajaksi. Koeajan aikana kaikki ei kuitenkaan mennyt hyvin, joten papukaijojen oikea omistaja halusi ne palautettavaksi. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Poliisi on suorittanut kotietsinnän papukaijojen löytämiseksi. Valitettavasti  papukaijat oli keretty jo luovuttaa seuraavalle henkilölle. 

Kiukka ja Kaiku ovat ns. Cites - eläimiä ja EU-lainsäädäntö sääntelee myös jäsenmaiden välistä ja niiden sisällä käytävää kauppaa. Sääntely koskee siis myös Suomen sisäistä kaupallista toimintaa. Käytännön tasolla sääntely tapahtuu Suomen ympäristökeskuksen SYKEn myöntämien lupien sekä todistusten avulla.

CITES-lainsäädännön lisäksi on noudatettava myös muuta lainsäädäntöä. Eläviä eläimiä ja eläintuotteita kuljettavien on hyvä olla perillä esim. Ruokaviraston vaatimuksista. Elävien nisäkkäiden ja lintujen tuontiin myös EU:n alueelta saatetaan vaatia Suomen riistakeskuksen, Ruokaviraston tai ELY-keskuksen tuontilupa.

Vihjeet Kiukkun ja Kaiun olinpaikasta osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi

]]>

Ylöjärven Mutalasta löytynyt maastosta sianruhoja

2 kuukautta ago
Ulkoilijat ovat löytäneet maalis-huhtikuussa 2022 Ylöjärvellä Sorvajärventien varressa olevalta pieneltä metsäautotieltä jätesäkkejä, joiden sisällä on ollut sianruhoja. Jätesäkkejä on toistaiseksi löytynyt yhteensä seitsemän kappaletta.

Sisä-Suomen poliisilaitoksessa Nokian poliisiasemalla on tutkittavana epäilty ympäristörikkomus. Toistaiseksi tuntematon taho on tuonut Sorvajärventien varressa olevalle metsäautotielle kahteen eri paikkaan jätesäkkeihin pakattuja sianruhoja. Jätesäkkejä on yhteensä seitsemän kappaletta ja osa jätesäkeistä on tuotu paikalle kevättalven aikana ja osa mahdollisesti jopa edellisenä syksynä.

Ympäristörikkomuksesta voidaan rikoksentekijä tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä Ylöjärven kaupungin ympäristötoimen kanssa.

Poliisi pyytää kansalaisilta vihjeitä siitä, kuka sianruhot on maastoon hylännyt. Poliisi ottaa vihjeitä vastaan Nokian poliisiasemalla p. 0295 445 888 (ma-su klo 8-16) tai sähköpostiosoitteessa vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.

]]>

Poliisi pyytää havaintoja Sonkajärvellä liikkuneesta taulukauppiaasta

2 kuukautta ago
Sonkajärven ja Sukevan taajamassa liikkui sunnuntaina taulukauppias, josta pyydetään havaintoja.

Sunnuntaina iltapäivällä liikkui Sukevan Annantiellä taulukauppias. Mies vaikutti ulkomaalaiselta ja hänellä oli yllään keltainen tai oranssin värinen pusero. Saman henkilön on havaittu kiertäneen asuntoja iltapäivällä myös Sonkajärven taajamassa Taivallahdentiellä. Joissakin tapauksissa on miehen käynnin jälkeen havaittu rahaa anastetuksi asunnosta. Poliisi pyytää ilmoittamaan kauppiaaseen ja hänen käytössään mahdollisesti olleeseen ajoneuvoon liittyvistä havainnoista vihjepuhelimen numeroon 0295415232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295455068.

]]>

Törkeitä rattijuopumuksia ja pahoinpitelyitä Pohjanmaalla

2 kuukautta ago
Kokonaisuudessaan mennyt viikonloppu sujui tavanomaisissa merkeissä ja poliisia on työllistänyt pahoinpitelyt ja rattijuopot.

Kokonaisuudessaan mennyt viikonloppu sujui tavanomaisissa merkeissä ja poliisia on työllistänyt pahoinpitelyt ja rattijuopot. Poliisin tehtävien osalta vilkkainta aikaa ovat olleet illat ja yöt, jolloin poliisia on työllistänyt rattijuopumukset ja pahoinpitelyt. Päivät ovat olleet rauhallisempia.

Kiinniottoja poliisi teki viikonloppuna yhteensä 39 kpl. Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin viikonloppuna 15 kappaletta. Valtaosa pahoinpitelyistä ovat tapahtuneet yksityisasunnoissa.   Rattijuopumuksesta jäi viikonlopun aikana kiinni yhteensä 18 henkilöä, joista 10 puhalsivat törkeän rattijuopumuksen lukemat. Rattijuoppoja tavattiin kaikista alueen maakunnista. Yhteensä tehtäviä Pohjanmaan poliisilla oli viikonlopun aikana 532 kappaletta.

Perjantai-iltana poliisi sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Mustasaaressa. Poliisin tavoittaessa henkilön, tämä vastusti kiinniottoa ja verikoetta. Henkilö puhalsi lopulta poliisin alkometriin 0,69 promillea.  Törkeän rattijuopumuksen lisäksi häntä epäillään virkamiehen vastustamisesta. 

Sunnuntaiaamupäivällä henkilöautonkuljettaja suistui ojaan Saarijärventiellä Ähtärissä. Kuljettaja pakeni metsään, mutta koirapartio tavoitti henkilön lähistöltä olevan talon katolta missä hän oli piilossa. Henkilö puhalsi 0,83 mg/l. 

Perjantai-iltapäivällä henkilöauto ja juna törmäsivät Teuvan tehtaantiellä. Molemmilla oli törmäystilanteessa hiljainen vauhti eikä henkilövahinkoja sattunut. Sekä veturi että henkilöauto vaurioituivat. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuudessa. 

Lauantaina aamuyöstä poliisi havaitsi Seinäjoen keskustassa suurella nopeudella liikkuvan henkilöauton. Poliisi mittasi autolle nopeutta jopa 141 km/h nopeusrajoituksen ollessa 50 km/h. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrätiin ajokieltoon.

Myöhään lauantai-illalla Teuvan Norinkylässä henkilö ajoi 113km/h alueella, jossa nopeusrajoitus on 50km/h. Henkilöä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja myös hänet määrättiin ajokieltoon.  

Sunnuntaina puolenpäivän aikaan sattui henkilöauton ja polkupyöräilijän yhteentörmäys Seinäjoella Pelipuistonkadun ja Ruukintien risteyksessä. Onnettomuus sattui, kun henkilöauton kuljettaja tuli kärkikolmion takaa eikä huomannut vasemmalta tullutta polkupyöräilijää. Henkilöauton kuljettaja pakeni paikalta mutta poliisi tavoitti hänet myöhemmin. Polkupyöräilijä selvisi säikähdyksellä, mutta polkupyörä hajosi ajokelvottomaksi. Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä liikennepaosta tieliikenteessä. 
 

]]>

Liikennejuopumuksesta epäiltyjä jäi kiinni Kokemäen poliisiaseman alueella

2 kuukautta ago
Sunnuntai iltana kiinni jäi liikennejuopumuksesta epäiltyjä sekä Kokemäellä että Huittisissa.

Henkilön epäillään kuljettaneen pakettiautoa huumausaineen vaikutuksen alaisena sunnuntai illalla Kokemäen Kullaantiellä. Liikennejuopumusvalvontaa suorittava poliisipartio pysäytti auton ja kuljettajalle suoritettu huumepikatesti osoittautui positiiviseksi puhalluskokeen tuloksen ollessa 0.0 promillea. Henkilöllä ei ollut vaadittavaa ajo-oikeutta ja hänen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta vuoden sisällä 11:ta kerran. Kuljettajaa epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.


Henkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Tanokkaantiellä Huittisten Vampulassa sunnuntaina illalla. Henkilöauto oli tullut Loimijoen suunnasta ja se oli ajautunut tien oikealle puolelle syvän ojan pohjalle. Poliisipartio tapasi epäillyn kuljettajan lähistöltä ja kuljettajalle suoritettu puhalluskoe oli noin 2,6 promillea. Henkilö otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja kuljetettiin Porin poliisiasemalle.
 

]]>

Kadonnut espoolaismies on löytynyt

2 kuukautta ago
Länsi-Uudenmaan poliisi pyysi sunnuntaina 24.4. ja edelleen maanantaina 25.4. havaintoja kadonneesta espoolaismiehestä. Mies on löytynyt Espoosta, ja hän on kunnossa.

Poliisi kiittää kaikkia, jotka jakoivat tietoa katoamisesta.

]]>

Esitutkinta Kirkkonummella tapahtuneesta poliisiin kohdistuneesta epäillystä murhan yrityksestä valmistunut

2 kuukautta ago
Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan liittyen helmikuussa tapahtuneeseen epäiltyyn murhan yritykseen, joka kohdistui Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisiin.

Keskusrikospoliisi on tutkinut tapahtumia, jotka saivat alkunsa Kirkkonummen terveyskeskuksen edustalta 24.2.2022. Esitutkinnan mukaan terveyskeskuksen edustalta alkanut tilanne päättyi lähistöllä sijaitsevaan kahvilaan. Tehtävän yhteydessä poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta epäillyn pysäyttämiseksi. Epäilty loukkaantui tilanteessa. Poliisi epäilee vuonna 1995 syntynyttä miestä murhan yrityksestä, kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä vahingonteosta. Epäilty on edelleen vangittuna.

– Poliisi on saanut esitutkinnassa selkeän käsityksen tapahtumien kulusta. Miehen epäillään lähestyneen poliisimiestä veitsen kanssa hyökkäystarkoituksessa, jolloin poliisimies on käyttänyt ampuma-asetta epäillyn pysäyttämiseksi, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo Keskusrikospoliisista.

Syyttäjä selvitti poliisin virka-aseen käyttöä tilanteessa ja teki 14.3.2022 päätöksen, että asiassa ei aloiteta esitutkintaa poliisin toiminnan johdosta. Murhan yrityksestä epäillyn miehen osalta esitutkinta siirtyy nyt syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle. Syytteen nostamisen määräaika on 4.5.2022.

]]>

Länsisataman palvelupisteellä autetaan Ukrainasta Suomeen saapuvia

2 kuukautta ago
Länsisatamaan perustettiin viranomaisten ja muiden toimijoiden yhteispalvelupiste, jotta Ukrainasta Suomeen saapuville on tarjolla tarvittavat tiedot ja palvelut helposti yhdellä kertaa.

Helsingin Länsisataman ykkösterminaalissa sijaitseva palvelupiste avattiin maaliskuussa, jotta Ukrainasta saapuvat voivat asioida yhdessä paikassa. Palvelupisteellä Ukrainasta saapuvat ihmiset voivat hakea tilapäistä suojelua. Lisäksi he saavat tietoa Suomesta ja siitä, miten prosessi etenee hakemuksen jättämisen jälkeen. 

– Tilapäisen suojelun tarkoituksena on, että ihmisille voidaan tarjota nopeasti väliaikaista suojelua. Palvelupiste on saanut paljon kiitosta erinomaisesti sujuneen yhteistyön takia. Pisteen työntekijöistä on myös hitsautunut tiivis työyhteisö, sanoo Helsingin poliisilaitoksen komisario Kalle Lehmus. 

Helsingin Sataman Länsiterminaalissa asiakkaita palvelevat yhteistyössä Helsingin poliisilaitos, Rajavartiolaitos, Tulli, Maahanmuuttovirasto, Helsingin kaupunki, Ruokavirasto, Pelastakaa Lapset ja Suomen Punainen Risti. 

Viranomaiset ovat saaneet ainutlaatuista tukea järjestöiltä ihmisten auttamiseen. Punainen Risti tarjoaa Ukrainasta Suomeen saapuville ruokaa, juomaa, hygieniatarvikkeita ja henkistä tukea. Pelastakaa Lapset auttaa lapsia ja perheitä tarjoamalla turvallisen ympäristön leikkeihin, peleihin ja lepäämiseen perheiden jonottaessa pääsyä viranomaisten luokse.

Lisätietoa

]]>

Poliisi selvittää Porin keskustassa tapahtunutta liikekiinteistön tulipaloa 

2 kuukautta ago
Porissa Isolinnankadulla sijaitsevassa liikekiinteistössä tapahtui tulipalo lauantaina alkuillasta. Poliisi pyytää asiasta silminnäkijähavaintoja.

Palon syttymissyy on epäselvä ja poliisi tutkii palon syytä.  

Poliisi pyytää yleisöltä mahdollisia silminnäkijähavaintoja. Kaikki havainnot ja tiedot asiasta voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp-viestillä numeroon 050 4117 655.  

]]>

Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta espoolaismiehestä

2 kuukautta ago
Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää havaintoja kadonneesta 78-vuotiaasta espoolaismiehestä. Mäkkylässä asuva muistisairas mies on ollut kadoksissa sunnuntaista 24.5. alkaen.

Mies on fyysisesti hyvässä kunnossa, ja hänen tekemänsä lenkit ovat usein suuntautuneet Helsingin puolelle esimerkiksi Keskuspuistoon ja Pirkkolaan. On kuitenkin mahdollista, että hän liikkuu missä vain Espoon, Helsingin tai Vantaan alueella. Mies ei tavallisesti käytä julkista liikennettä. 

Poliisi pyytää, että havainnot kadonneesta ilmoitetaan hätänumeroon 112.

Tiedotetta päivitetty 25.4.2022 kello 12.22. Poistettu miehen tuntomerkit ja kuva hänen löytymisensä jälkeen.

]]>

Törkeitä rattijuopumuksia sekä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia Hämeessä

2 kuukautta ago
Hämeen poliisin kenttätyötä tekevillä partioilla oli vuorokauden aikana noin 160 tehtävää. Poliisin suojiin päätyi 12 henkilöä. Liikenteestä tavattiin taas runsaasti rattijuoppoja sekä liian kiireisiä kuskeja.

Päijät-Häme

Sunnuntaiaamuna noin kello 8.00 aikaan päätti partio pysäyttää henkilöauton tarkastusta varten Uudenmaankadulla. Partion kytkiessä pysäytysvalot päälle, lähti auto voimakkaasti kiihdyttämään karkuun. Auto kääntyi uudenmaankadulta Apilakadulle ja pysähtyi Apilakadulla sijaitsevan kiinteistön pihaan. Auton pysähdyttyä, lähti kuljettajan paikalta juoksemaan mies kohti Ajokadun liikkeitä ja katosi partion näköpiiristä. Paikalle kutsuttu poliisikoiraohjaaja löysi koiran avulla karkuun lähteneen henkilön jättämän hajujäljen ja pienen hetken kuluttua mies löydettiinkin piiloutuneena lastauslaiturille vanerilevyjen taakse. Reilu 20-vuotiaalle kuljettajalle suoritettiin seulonta-alkometrikoe, joka osoitti miehen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

Kello 15.30 aikaan pysäytti partio Orimattilassa, Virenojan kohdalla henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut noin 30-vuotias mies puhalsi nollatuloksen seulonta-alkometriin, mutta oli käytökseltään sekava sekä uninen. Miehelle suoritettu huumausainepikatesti osoitti hänen käyttäneen huumausaineita ennen ajoon lähtöä. 

Aamuyöstä kello 3.00 aikaan sai partio tehtäväksi mennä Lahden keskustassa sijaitsevaan ravintolaan, jossa päihtynyt mies aiheuttaa häiriötä. Paikalta tavattiin alle 30-vuotias mies, joka kiinniotettiin. Turvallisuustarkastuksessa miehen hallusta löytyi marihuanaa.

Kanta-Häme

Kello 9.00 aikaan pysäytti partio Turengissa Koljalantiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut noin 60-vuotias nainen puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikoe vahvisti epäilyn.

Noin kello 9.30 aikaan pysäytti partio Riihimäellä Karankadulla henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut reilu 40-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikoe vahvisti rattijuopumus epäilyn.

Noin kello 12.00 aikaan suoritti partio liikennevalvontaa Pälkäneentiellä, kun heitä vastaan ajoi henkilöauto käyttäen lievää ylinopeutta. Partion kääntyessä auton perään ja kytkiessä pysäytysvalot päälle, kääntyi auto Hattulantielle Parolan suuntaan ja kiihdytti samalla huomattavasti vauhtia. Auto jatkoi matkaansa Hattulantietä kohti moottoritietä, käyttäen koko ajan huomattavaa ylinopeutta. Hattulantieltä auto kääntyi Parolannummentielle, jossa autolle mitattiin suurimmillaan nopeudeksi 157 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 60 km/h. Parolannummentiellä pääsi moottoripyöräpoliisi auton kantaan, jolloin auton kuljettaja havaitsi pakonsa toivottomuuden ja pysäytti autonsa. Ajoneuvosta kiinniotettiin noin 50-vuotias mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Miehelle suoritettu tarkkuusalkometrikoe vahvisti epäilyn. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenne turvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Kello 12.30 aikoihin pysäytti partio Turengissa Harvialantiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut alle 50-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies toimitettiin verikokeeseen asian varmistamiseksi.

Kello 16.00 aikoihin, pysäytti partio Hämeenlinnassa Tuulosentiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toimineelta alle 60-vuotiaalta mieheltä puuttui ajo-oikeus. Mies puhalsi myös seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän rajan. 

Kello 19.00 pysäytti partio Padasjoella Majavatiellä henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut noin 60-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Tarkkuusalkometrikoe vahvisti epäilyn.

Kello 23.30 aikaan mittasi partio Riihimäellä VT3:lla henkilöauton nopeudeksi 183 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h. Partio sai henkilöauton pysäytettyä ja sitä kuljettanutta noin 40-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

]]>

Päihtyneitä kuljettajia Ulvilassa ja Porissa perjantaina

2 kuukautta ago
Ulvilassa jäi perjantaina kiinni huumaantuneena ajanut kuljettaja, joka ajoi toisen henkilöauton perään. Porissa tavoitettiin perjantaina vahvasti päihtynyt henkilöauton kuljettaja.

Ulvilan Yhdystiellä tapahtui perjantaina noin 18.30 peräänajokolari. Henkilöauto oli pysähtynyt muun liikenteen takia Yhdystielle kääntyäkseen Helsingintielle. Tämän takana ajanut henkilöauto törmäsi edellään olleen auton perään. Törmäilevän auton kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

 

Poliisipartio kiinnitti huomiota perjantaina klo 19.50 Porissa Rauhanpuistossa kahden henkilöauton hinausyhdistelmään, jossa autojen välinen hinausköysi katkesi keskellä liikennevaloristeystä. Hinattavan henkilöauton kuljettaja puhalsi alkometriin 2.2 promillen lukeman.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

]]>

Rattijuopumus Lehmossa ja vahingonteko Joensuussa

2 kuukautta ago
Mopoilija syyllistyi rattijuopumukseen Lehmossa. Joensuussa on töhritty kirjaston autotallin ovea.

Poliisi pysäytti mopoilijan lauantaiaamuna Kontiolahden Lehmossa. Mies kuljettajan puhallus alkometriin oli 0,90 promillea. Hänet otettiin kiinni ja käytettiin poliisiasemalla tarkkuusalkometrillä. Sen tulokseksi tuli 0,31 milligrammaa alkoholia litrassa verta. Miestä epäiltiin rattijuopumuksesta ja hänelle määrättiin sakkorangaistus. 

Poliisi pyytää havaintoja Joensuun pääkirjastolta. Kirjaston autotallin nosto-oveen tehtiin graffitikirjoitus 14. – 19.4.2022. Autotallin oveen oli kirjoitettu puolen metrin korkuisesti halventava sana. Havainnot teosta voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16:15.
 

]]>

13-vuotias poika ajoi mopolla poliisia karkuun Varkaudessa

2 kuukautta ago
Sunnuntaina aamuyöllä poliisipartio havaitsi mopon ajavan kevyenliikenteenväylää pitkin Päiviönsaaressa ja yritti pysäyttää mopoilijan.

Sunnuntaina aamuyöllä poliisipartio havaitsi mopon ajavan kevyenliikenteenväylää pitkin Päiviönsaaressa. Poliisipartion laitettua pysäyttämisvalot päälle, mopoilija lähti ajamaan karkuun. Kun poliisipartio tavoitti mopoilijan Savontiellä, ilmeni että kuljettaja on 13-vuotias ja siten ajo-oikeudeton.

Hänen epäillään lisäksi ottaneen mopo luvatta käyttöön. Häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, lievästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

]]>

17-vuotias nuorukainen ajoi viritetyllä mopolla poliisia karkuun Leppävirralla

2 kuukautta ago
Poliisipartio havaitsi valottoman ja rekisterikilvettömän mopon Leppävirralla Kokoojatiellä hieman puolen yön jälkeen sunnuntaina aamuyöllä.

Mopoilija lähti ajamaan karkuun eikä piitannut poliisin antamista pysäytysmerkeistä. Mopoilija jatkoi ajoaan läpi keskustan huomattavalla ylinopeudella.
Paetessaan poliisia nuorimies kaatui viritetyllä mopolla ja satutti hieman itseään. Mopo ei ollut kuljettajan, vaan hän oli lainannut sen kaveriltaan.
Mopo oli viritetty kulkemaan yli 100 km/h:ssa.
Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksista

]]>

Muuramessa kateissa 31-vuotias mies

2 kuukautta ago
31-vuotias Tomi Salavamäki on kadonnut Muuramessa lauantaina 23.4.2022 aamulla n. klo 09.00.

Tomi Salavamäen tuntomerkit: hoikka, pituus noin 189 cm, lyhyet tummat hiukset. Hänellä on mahdollisesti yllään mustat collegehousut, vaaleanharmaa huppari  ja mustat lenkkikengät.
Salavamäkeen liittyvistä havainnosta pyydetään ilmoittamaan puhelinnumeroon 0504560471 tai sähköpostitse: vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi 

 

 

]]>

Nuori mies kuoli ulosajossa Suomussalmella

2 kuukautta ago
Yksi ihminen on kuollut 23.4.2022 klo 22 sattuneessa ulosajossa Kainuussa Suomussalmella. Onnettomuus sattui Suomussalmella Ruukinkankaan alueella.

Onnettomuudessa kuollut henkilö oli nuori mies ja hän toimi auton kuljettajana. Auton kyydissä olleet kaksi matkustajaa loukkaantuivat. 
Ajokeli oli lauantaina hyvä. Tienpinta oli tapahtumapaikalla kuiva. Onnettomuuspaikalla oli 40 km/h nopeusrajoitus. 
Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiassa enempää. 
 

]]>

Meri-Lapissa anastettiin mopoja

2 kuukautta ago
Kemistä anastettiin kaksi mopoa omakotalojen pihalta. Molemmat löytyivät myöhemmin

Kemi 23.4.2022 kello 04.00 - 08.00 varkaus
Takajärventiellä sijaitsevan omakotitalon pihalta anastettiin musta Derbi-merkkinen mopo. Mopo löytyi myöhemmin Haaparannalta Älgströket-kadulta omistajien toimesta.


Kemi 22.4-23.4.2022 kello 21.00 - 10.00 varkaus
Siikalahdentiellä sijaitsevan omakotitalon pihalta anastettiin Suzuki PV-merkkinen mopo ja sininen Lux-katkaisusirkkeli. Mopo löytyi myöhemmin Kemistä Kujatieltä.


Kemi 22.4-23.4.2022 vahingonteko
Someronkadulla sijaisevaan tyhjillään olevaan omakotitaloon mentiin luvatta sisälle ikkuna rikkomalla ja asunnossa oli oleskeltu jonkin aikaa. Mitään ei havaittu anastetuksi.

 
Kemi 24.4.2022 kello 05.50 törkeä rattijuopumus
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Kemissä, jolloin he päättivät tarkistaa Kaivokadulla henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Kuljettajaksi paljastui 35-vuotias latvialainen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,60 mg/l. Mies toimitettiin verikokeeseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


Kemi 23.4.2022 kello 11.22 törkeä rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, kulkuneuvon luovuttaminen juopuneelle ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen
Poliisipartio sai tiedon Torniontiellä liikennemerkkiin törmänneestä ja ojaan käyneestä autosta, joka liikkuu holtittomasti. Partio tavoitti auton Ajoksentiellä ja pienen taka-ajon jälkeen auto pysähtyi.  Poliisi tarkisti kuljettajan paikalla olevan miehen ajokunnon. Kuljettajaksi paljastui 21-vuotias torniolainen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,82 mg/l. Mies vietiin verikokeeseen Mehiläinen Länsi-pohjan sairaalaan, jonka jälkeen muusta syystä Kemin poliisivankilaan. Myöhemmin kävi ilmi, että autoa oli ajanut aiemmin kiinniottohetkellä kyydissä ollut auton omistaja, jota epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.


Tornio 23.4.2022 kello 13.46 kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos
Poliisipartio suoritti normaalia partiointia Tornion alueella, jolloin he päättivät tarkistaa Raumontiellä henkilöautoa ajavan kuljettajan ajokunnon. Auton kuljettajana oli kemiläinen 41-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Autoon suoritettiin paikanetsintä, jossa ei löytynyt huumausaineita. Mies vietiin LPKS:ään verikokeeseen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.


Tornio 23.4.2022 varkaus
Kauppakadulla sijaitsevan kerrostalon pihalla olevaan henkilöautoon oli murtauduttu ja autosta oli anastettu vaihdekepin nuppi ja pakoputken pää. Lisäksi autoa oli sotkettu.
 

]]>
Checked
15 minutes 54 seconds ago
Poliisi - Ajankohtaista
Subscribe to Poliisin tiedotteet feed