Poliisin tiedotteet

Nämä tiedotteet tulevat suoraan Poliisin avoimesta järjestelmästä. Jos sinulla on kysyttävää liittyen näihin tiedotteisiin, ota yhteyttä Poliisiin.

Poliisilla liikennetehtäviä Rovaniemellä

55 minutes 43 seconds ago
Liikennetehtävät työllistivät Rovaniemen poliisia tiistaina

Sodankyläntiellä, Tiaisen pohjoispuolella suistui aamupäivällä yhdistelmäajoneuvo ojaan. Suistuminen ei aiheuttanut estettä liikenteelle. 

Marraskosken pohjoispuolella Kittiläntiellä kaatui iltapäivällä kyljelleen kuorma-auto, josta valui dieseliä maastoon. Toinen ajokaista on suljettu raivauksen ajaksi.

Kumpikaan liikennetehtävä ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Arktikumin edustalla puolen päivän aikaan järjestetty mielenosoitus Aalistunturin hakkuita vastaan sujui poliisin näkökulmasta rauhallisesti.

]]>

Poliisi on kuullut uudelleen tärkeää todistajaa Ison Omenan tapauksessa

1 tunti 44 minutes ago
Länsi-Uudenmaan poliisi on kuulustellut toistamiseen miestä, joka pyysi turvallisuusalan työntekijät paikalle ennen naisen menehtymiseen kauppakeskus Isossa Omenassa 7.1.2023 johtanutta tilannetta.

Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kertoo, että mies on kertonut omasta näkökulmastaan kattavasti siitä, mitä naisen kiinniottoa edelsi.

− Mies kertoi, että nainen oli lähestynyt häntä kauppakeskuksessa lukuisia kertoja jo ennen päivän 7.1. tapahtumia. He tiesivät toisensa nimenomaan näiden naisen aloitteesta eri päivinä tapahtuneiden lähestymisten kautta, Kallio sanoo.

Kauppakeskuksessa työskentelevät turvallisuusalan työntekijät olivat auttaneet miestä jo aiemmin muutamissa tilanteissa, joissa nainen ei ollut poistunut miehen luota, vaikka hän oli kokenut lähestymiset ahdistavina ja tuonut tämän hänelle esiin. Poliisilla on tiedossa kaksi aiempaa tapausta, jossa nainen on kuluvan vuoden aikana poistettu Ison Omenan kauppakeskuksesta.

Mies on kertonut, että naisen toiminta ei ole ollut hänestä fyysisesti uhkaavaa. Miehen kertoman mukaan on ollut yksittäinen tilanne, jossa nainen oli ottanut häntä käsivarresta kiinni. Tilanteesta ei aiheutunut miehelle minkäänlaisia vammoja.

Mies, jota nainen lähestyi kauppakeskuksessa, pyrki poistumaan tilanteesta

Nainen oli liittynyt kutsumatta miehen seuraan myös 7.1. Mies oli kertomansa mukaan kääntynyt tilanteessa jälleen turvallisuusalan työntekijöiden puoleen, jotta he auttaisivat häntä poistumaan paikalta ilman, että nainen seuraa hänen perässään. Mies ei ollut pyytänyt naisen poistamista kauppakeskuksesta, vaan ennen kaikkea sitä, että vartijat olisivat naisen seurassa vähintään sen ajan, että hän itse ehtii kauemmas paikalta.

Yksi turvallisuusalan työntekijä oli lähtenyt yhdessä miehen kanssa pois tilanteesta ja nainen käveli heidän perässään pienen välimatkan päässä. Kaksi muuta turvallisuusalan työntekijää tulivat naista vastaan ja pysäyttivät naisen. Tästä käynnistyi nyt tutkinnan kohteena oleva tapahtumasarja. Mies, jota poliisi on tutkinnassa kuullut todistajana, ei nähnyt mitä kiinniottotilanteessa tapahtui, kun hän itse jatkoi matkaa toisaalle.

Poliisi kuulee seuraavaksi miestä, joka on mahdollisesti nähnyt kiinniottoa edeltäneen tilanteen

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt sivullinen henkilö, joka on todennäköisesti nähnyt sekä naisen ja miehen aiempia kohtaamisia että kiinniottoa edeltäneen tilanteen. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa, mutta häntä ei vielä ole pystytty kuulemaan. Poliisi pyrkii kuulemaan häntä lähiaikoina.

Tapauksen tutkinta etenee myös muilta osin. Poliisi on katsonut ja analysoinut tapahtumaan liittyvät, poliisille toimitetut lukuisat videotallenteet. Tapahtumien kulku näkyy kokonaisuudessaan videotallenteilla. Poliisi kuulee vielä asianosaisia ja hankkii tarvittavia asiantuntijalausuntoja.

​​​​​​​

]]>

Anastettuja ajoneuvoja, pahoinpitelyitä, puutteita raskaan liikenteen kalustossa sekä muistutuksia penkkariajelua suunnitteleville

1 tunti 57 minutes ago
Viime viikon poliisitehtävissä Itä-Uudellamaalla näkyivät muun muassa kaaharit, kotihälytystehtävät, itsetuhoiset henkilöt sekä anastetut ja epäkuntoiset ajoneuvot. Helmikuussa järjestettävät penkkariajelut koskevat kyselyt työllistävät poliisin lupavalvontaa.

Poliisin viikko valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta oli ajankohtaan nähden normaali

– Meillä oli viime viikolla vajaa 1600 erilaista poliisitehtävää,  joista 740 tehtävää painottui viikonloppuun (perjantai klo 06.00 -sunnuntai  klo 24.00) ja viikonloppuyöt olivat varsin vilkkaita; pahoinpitelyitä, rattijuopumuksia, päihtyneitä, häiriökäyttäytymistä, kotihälytystehtäviä, kertoo komisario Jarmo Ojala. 

Viikon aikana poliisilla oli kotihälytystehtäviä 153, joista alkutietojen mukaan väkivaltaan liittyviä 54. Viikonloppuna kotihälytystehtäviä oli 80, joista väkivaltaan liittyviä 21. Viikonlopun tehtävistä 230 liittyi tavalla tai toisella yksilön suojaan liittyviin tehtäviin.

Yleisten paikkojen väkivaltarikoksia poliisi kirjasi viime viikolla 36 ja yksityisten paikkojen väkivaltarikoksia 69 eli yhteensä 105 väkivaltarikosta, lisäksi kirjattiin 5 ryöstörikosta (toiselta anastettu omaisuutta väkivaltaa käyttäen tai sillä uhaten). 

– Yleisten ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyjen määrä nousi 30 verrattuna edelliseen viikkoon. Nousu on suuri, mutta näissä on ollut isojakin viikoittaisia vaihteluja, toteaa komisario Jarmo Ojala.

Muuten tehtävät viime viikolla sisälsivät päihtyneitä, häiriökäyttäytymistä, kotihälytystehtäviä, rattijuoppoja, omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja, liikenteestä aiheutuvia tehtäviä sekä yleisten paikkojen valvontaa.

Yksilönsuojaan liittyvien tehtävien määrä on pysynyt edelleen korkeana 

Teemme jatkuvasti paljon tarkastuksia asuntoihin, kun omaiset ja muut läheiset ovat huolissaan kanssaihmisistä. Ihmisten mielenterveysongelmat, pahoinvointi sekä itsetuhoiset ajatukset näkyvät vahvasti tehtävissä, kertoo Ojala. 

Pelkästään viime viikon aikana yksilön suojaan liittyviä pelastustehtäviä oli 48 ja yksilön suojaan liittyviä itsemurhayritys- tai sen uhkatehtäviä 45. 

– Tämä ilmiö on huolestuttava ja se on jatkunut jo pidemmän aikaa, toteaa Jarmo Ojala. 

Anastetuksi ilmoitettuja kulkuneuvoja takavarikoitiin Myrskylässä ja Mäntsälässä 

Itä-Uudenmaan poliisi takavarikoi keskiviikkona 1.2.2023 Myrskylästä Pussilantien varrelta sijaitsevalta tontilta suuren määrän anastetuksi ilmoitettuja kulkuneuvoja. Yksityishenkilön omistamalta kiinteistöltä otettiin poliisin haltuun muun muassa pakettiauto, yksi asuntovaunu, kolme kevytperävaunua ja traktorimönkijä.

– Omaisuus luovutaan omistajilleen ja kätkemisrikoskokonaisuuden tutkinta jatkuu. Toistaiseksi poliisi on ottanut yhteensä neljä henkilöä kiinni teosta epäiltynä, toteaa rikoskomisario Freddie Cederlund.

Lisäksi 1.2.2023  poliisi takavarikoi Mäntsälän Lappilasta anastetuksi ilmoitetun traktorin oheislaitteineen. Traktori, jossa oli kiinnitettynä klapikone, oli anastettu omistajaltaan 27-31.1.2023 välissä Mäntsälässä. Törkeänä varkautena kirjatun kokonaisuuden tutkinnan yhteydessä löytyi sekalaista anastettua omaisuutta myös kahteen muuhun tammikuun aikana tapahtuneeseen varkauteen liittyen. 

– Osa omaisuudesta on edelleen kateissa. Toistaiseksi olemme ottaneet yhden henkilön kiinni teosta epäiltynä kiinni, kertoo Cederlund. 

Raskaan liikenteen tarkastuksissa joka kolmannelta ajoneuvolta kilvet pois

Torstaina 2.2. tarkastimme raskaan liikenteen ajoneuvoja jarrudynamometrin avulla yhteistyössä katsastusmiesten kanssa. 

– Tarkastukseemme päätyi 15 ajoneuvoa, joista viidestä jouduimme ottamaan kilvet pois ajoneuvon epäkuntoisuuden vuoksi. Se on huolestuttavan iso prosenttiosuus, kertoo komisario Katri Lehti. Lisäksi tarkastuksessa annettiin ajoneuvoille huomautuksia ajo- ja lepoajoista, piirtureista ja ajoneuvon kunnosta. 

– Viikonloppuna kirjoitimme ison nipun sakkoja ja liikennevirhemaksuja muun muassa neljästä rattijuopumuksesta. Talvinen sää aiheutti liikenteessä myös kolaritehtäviä, Lehti toteaa.

Traktorimönkijä kaahasi huimaa ylinopeutta Sipoossa

Lauantai-iltana 4.2.2023 noin klo 23.00 poliisi pysäytti Sipoossa Työpaikkatiellä traktorimönkijää kuljettaneen vuonna 2007 syntyneen mieskuljettajan. Traktorimönkijän nopeudenrajoitin oli poistettu, jolloin tämän todettiin kulkevan yli 100 km/h. Suurin hyväksytty nopeus mainitulle kulkuneuvolle on 40 km/h. Kuljettajaa epäillään mainitun johdosta ajoneuvorikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Molokki tulessa Porvoossa 

Sunnuntaina 5.2.2023 illalla, noin klo 18.30 aikaan paloi Rinki ekopisteen ns. molokki jätteenkeräysastia. Paikalla paloa sammuttaessa oli Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen lisäksi poliisin partio. 

–  Tutkimme asiaan vahingontekona, rikoskomisario Cederlund kertoo. 

Kuljettaja vastaa siitä, että penkkarikuljetus on turvallinen

Lukiolaisten penkinpainajaiset eli penkkariajelut lähestyvät ja niihin liittyen poliisin lupavalvontaan on saapunut jälleen paljon kysymyksiä. 

– Penkinpainajaisiin ei tarvita poliisilta henkilökuljetuslupaa. Kuljettajalta kuitenkin edellytetään, että hänellä on ajoneuvon luokkaa vastaava ajo-oikeus (vähintään BC) ja vähintään kahden vuoden kokemus ammattimaisessa liikenteessä tai toisen palveluksessa, kertoo komisario Juha Juurinen lupavalvonnasta. 

Auto on varustettava riittävän tukevilla ja vähintään 120 cm:n korkeilla laidoilla lavan ympäri. Puominosturilla varustettu auto hyväksytään, jos lavan etulaita on vähintään 150 cm korkea. Jos lavan pituus ylittää 5 metriä, on laidat tarvittaessa tuettava keskikohdilta köydellä tai muulla soveliaalla rakenteella huojumisen estämiseksi. Kuljetuksen ajaksi kuorma-autoon ei saa kytkeä varsinaista perävaunua. Yhtä henkilöä kohden lavatilaa tulee olla vähintään 0,4 X 0,7 m. Auton pakoputken tulee olla siten suunnattu, että pakokaasut eivät ohjaudu kuljetettavien hengitettäväksi. Ajonopeus on pidettävä alhaisena ja turvallisuuden ollessa uhattuna, ajo on välittömästi keskeytettävä.

–  Autojen ja laitteiden tarkastus tapahtuu tarvittaessa kokoontumispaikoilla. Erillistä katsastusta ei enää toimiteta. Ajoreitti, aikataulu ja yhteyshenkilö on ilmoitettava poliisille. Ilmoitus tehdään sähköpostilla osoitteeseen lupahallinto.ita-uusimaa@poliisi.fi, Juurinen opastaa.  

– Oman ja sivullisten turvallisuuden vuoksi auton lavalla on pysyttävä suojalaitojen sisäpuolella. Makeiset tulee heittää ainoastaan jalkakäytäville, jotta lapset eivät ryntäile niiden perässä ajoradalle. Mitään muuta lavalta ei saa heittää. Lisäksi kaikenlaisten päihteiden nauttiminen auton lavalla on kielletty, Juurinen muistuttaa lopuksi. 
 

]]>

Liikennerikoksia Turun alueella

2 tuntia 25 minutes ago
Maanantaina 6.2. ja tiistaina 7.2. liikenteessä huumausaineiden vaikutuksen alaisena autoilleita tavattu jälleen.

Maanantaina 6.2.2023 klo 23.25 aikaan poliisille ilmoitettiin Aurassa eräälle huoltoasemalle asioimaan tulleesta miehestä. Ilmeni, että mies oli saapunut paikalle Turusta anastetulla pakettiautolla. Auto oli anastettu jo 25.1.2023. Miehelle suoritettiin huumepikatesti, joka oli positiivinen amfetamiinille. Miestä epäillään moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, koska hänellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

 

Tiistaina 7.2.2023 aamulla klo 04.45 poliisille ilmoitettiin Turussa Kakskerrantiellä tapahtuneesta liikennevahingosta, jossa oli osallisena kaksi henkilöautoa. Tapahtumapaikalla ilmeni, että toisen auton kuljettaja oli menettänyt ajoneuvon hallinnan ja oli törmännyt vastaan tulleeseen autoon. Kuljettaja, joka menetti ajoneuvonsa hallinnan, puhalsi alkometriin nolla promillea, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kannabikselle.  Hänellä ei ollut myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta. Rikosnimikkeinä asiassa ovat törkeä rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.
 

]]>

Liikenneonnettomuuksia Etelä-Savossa

2 tuntia 46 minutes ago
Henkilövahingoilta vältyttiin.

Aamulla Juvalla Sulkavantiellä tapahtui liikenneonnettomuus, jossa henkilöauton kuljettaja ei saanut ajoissa pysäytettyä ajoneuvoansa törmäten suojatien eteen hidastaneen toisen henkilöauton perään. Henkilövahinkoja ei syntynyt ja ajoneuvojen vauriot olivat vähäisiä.

 

Puolen päivän aikaan VT 5:llä Juvalla Siikakosken kohdalla henkilöauton kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan, jonka seurauksena ajoneuvo törmäsi tien keskikaiteeseen. Ajoratojen välinen keskikaide vaurioitui noin 100 metrin matkalta. Ajoneuvon kuljettaja selvisi ilman henkilövahinkoja, ajoneuvo vaurioitui hinauskuntoon.
 

]]>

Vahingontekoja Iisalmessa

3 tuntia 3 minutes ago
Iisalmen keskustassa on tehty lyhyen ajan sisällä lieviä vahingontekoja.

Poliisi tutkii Iisalmessa 1.-2.2.2023 tehtyjä lieviä vahingontekoja. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä töhrittiin Iisalmen linja-autoaseman yhteydessä olevan nuorisotilan ikkunoita. Seuraavan yönä töhrittiin Riistakadulla sijaitsevan pankin ikkunoita. Vahingot ovat siinä määrin vähäiset, että poliisi tutkii tapauksia lievinä vahingontekoina. Tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa, liittyvät tapaukset toisiinsa.


Poliisi pyytää asiasta jotain tietäviä kertomaan tietonsa: vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.
 

]]>

Poliisin viikkoon kuului mittava romukauppavarkaus, 17-vuotiaan kova ylinopeus ja alaikäisten sähkösavukkeet

3 tuntia 5 minutes ago
Raaseporissa anastettiin rahallisesti arvokas määrä omaisuutta. Espoossa poliisi kohtasi poikkeusluvalla ajavan kuljettajan, joka kaahasi lähes 150 kilometrin tuntivauhtia. Lisäksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viikkotiedotteessa kerrotaan alle 18-vuotiaiden sähkötupakoinnista ja kaupanteosta kouluissa.

Messinkiä, kuparia ja katalysaattoreita varastettu Raaseporissa

Raaseporilaisesta romuliikkeestä varastettiin 2.2. omaisuutta noin 14 000 euron edestä. Varkaat anastivat hallirakennuksesta ainakin messinkiä, kuparia ja katalysaattoreita.

Poliisi tutkii tapausta nimikkeellä törkeä varkaus.

17-vuotias ajoi kovaa ylinopeutta Espoossa

Lauantaina 4.2. noin kello 19 Kehä III:lla, Espoon keskuksen kohdalla kuljettaja ajoi kovaa ylinopeutta. Kuljettajaksi paljastui poikkeusluvalla ajokortin saanut 17-vuotias nuori. Poliisi mittasi nopeudeksi 148 kilometriä tunnissa alueella, jossa rajoitus on 80 kilometriä tunnissa.

Henkilöautossa oli kyydissä neljä matkustajaa. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Sähkötupakan käyttöä ja myyntiä ilmi kouluista

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävälle erityistoiminnalle ja nuorisorikostutkinnalle tulee kouluista tietoa sähkötupakan käyttämisestä ja niiden myynnistä. Oppilaat käyttävät sähkötupakkaa jopa koulutunneilla ja sähkötupakkatuotteita kaupataan koululaisten kesken.

Poliisi muistuttaa vanhempia siitä, että alaikäiset eivät saa pitää nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa hallussaan. Nikotiinipitoinen sähkösavuke eli "vape" on tupakkatuote, jota ei saa myydä alaikäiselle, eikä sitä saa alaikäisenä pitää hallussa. Paitsi terveysriskejä, poliisin näkökulmasta sähkötupakkakauppaan liittyy myös valitettavia turvallisuusriskejä. Poliisin tiedossa on tapauksia, joissa tekaistun vapekaupan yhteydessä nuori on esimerkiksi ryöstetty.

​​​​​​​

]]>

Murto kylätaloon Outokummussa

3 tuntia 32 minutes ago
Maanantaina aamuyöllä murtauduttiin Outokummussa Rikkaveen kylähyhdistyksen hallinnoimaan kylätaloon oven ikkuna rikkomalla.

Maanantaina aamuyöllä murtauduttiin Outokummussa Rikkaveen kylähyhdistyksen hallinnoimaan kylätaloon.

Varkaus on tapahtunut kello neljän ja puoli kahdeksan välillä.

Ulko-oven ikkuna rikottiin ja saatiin sitä kautta murrettua oven lukko. 

Sisältä talosta oli varkaille kelvanneet ainakin vanha kaappi ja ompelukone sekä akkuporakone ja sähkösaha.

Mahdolliset havainnot rikokseen liittyen voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16:15.
 

]]>

Sisä-Suomen poliisilaitoksessa viestintä erityistarkasteluun

6 tuntia 43 minutes ago
Miten voisimme monipuolisemmin kertoa toiminnastamme niin sosiaalista mediaa kuin muitakin viestintäkanavia hyödyntäen? Miten voisimme tehokkaammin näkyä eri kunnissa, ennalta estää rikoksia, vaikuttaa turvallisuuden tunteeseen ja lisätä kiinnijäämisriskiä viestinnän keinoin? Miten voisimme ylläpitää luottamusta poliisiin paremmalla viestinnällä?

Sisä-Suomen poliisilaitos on väestömäärältään Suomen suurin poliisilaitos, joka koostuu Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnista. Asukkaita alueen 45 kunnassa on yhteensä noin 790 000.  

Poliisilaitosalueella kirjataan joka päivä keskimäärin 185 rikosilmoitusta. Määrä kuvastaa rikostutkinnan ruuhkaisuutta. A-ja B-kiireellisyysluokan hälytystehtäviä on puolestaan keskimäärin 172 vuorokaudessa. Jokaisessa kunnassa halutaan tietää alueen poliisitoiminnasta, mutta vain murto-osasta voidaan kertoa. Alueiden tutkinnanjohtajat ovat tähän asti kertoneet esimerkiksi rikosilmiöistä alueellaan. Tarvetta olisi enemmälle tiedottamiselle, mutta tällä hetkellä siihen tuo haasteensa mm. ajan rajallisuus ja julkisuuslain asettamat rajoitukset, toteaa rikosylikomisario Pasi Nieminen.

Kehittämistyöryhmä tammi-toukokuuksi

Yllämainittujen haasteiden ratkaisemiseksi ja viestinnän kehittämiseksi kokonaisuudessaan poliisilaitoksessa käynnistyy tammikuun alusta toukokuulle kestävä viestinnän kehittämistyö. Työtä tekee työryhmä, jossa on 12 jäsentä poliisilaitoksen eri toiminnoista. Ryhmän tehtävänä on miettiä toimenpiteet, miten poliisilaitoksen viestintä on kiinteämpi osa kaikkea poliisilaitoksen toimintaa. Työryhmä tulee kuulemaan myös median edustajia kehittämistyössään.

- Tavoitteena on, että tulevaisuudessa poliisilaitos viestii toiminnastaan monipuolisemmin ja ihmisten luottamus meihin pysyy korkealla tasolla. Myös työyhteisöviestinnän kehittäminen on ryhmän tehtävänä, erityisesti siksi, koska poliisilaitos toimii 16:lla poliisiasemalla, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Nieminen. 

Poliisilaitos ottaa alueellisella otannalla yhteyttä joihinkin median edustajiin alkuvuoden aikana. Jos sinulla on erityisiä toiveita ja kommentteja viestintään liittyen jo nyt, lähetä ne sähköpostiin viestinta.sisa-suomi(at)poliisi.fi.

]]>

Rattijuoppoja liikenteessä

7 tuntia 3 minutes ago
Useita rattijuoppoja jäi kiinni Hämeessä

TAMMELA:
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen Tammelassa Tammelantiellä 6.2.2023 aamulla. Kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 0,88 promillea.


FORSSA:
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen Forssassa Saviniementiellä 6.2.2023 iltapäivällä. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle.


HAUSJÄRVI:
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Hausjärvellä Ohikulkutiellä 6.2.2023 iltapäivällä. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus pakettiautosta, joka ajaa vastaantulevien kaistalla.  Lopulta epäilty kuljettaja päätyi Ryttylän Salen pihaan missä kolhi parkissa olevaa ajoneuvoa.  Ajon aikana ajoneuvo kävi useamman kerran vastaantulevien kaistalla siinä määrin, että vastaantulijat joutuivat väistämään. Ajoneuvo kävi myös pientareen puolella matkan aikana sekä kaatoi yhden postilaatikon käydessään yhden omakotitalon pihassa. Poliisi tavoitti epäillyn kuljettajan Salen pihasta. 


RIIHIMÄKI:
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Riihimäellä Tiellä nro- 3 6.2.2023 illalla. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.


ORIMATTILA:
Mieshenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Orimattilassa Pappilantiellä 6.2.2023 illalla. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle. Lisäksi kuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 0,25 promillea. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.
 

]]>

Liikennerikoksia Kouvolassa

1 päivä 2 tuntia ago
Poliisi kirjasi viime viikolla yhteensä neljätoista rikosilmoitusta epäillyistä rattijuopumuksista.

Poliisi epäilee neljää ajoneuvon kuljettajaa rattijuopumuksesta huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena sekä kuutta kuljettajaa rattijuopumuksesta alkoholin vaikutuksen alaisena. Neljän kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen alkoholin vaikutuksen alaisena. Yhden kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumuksen ohella kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä yhden kuljettajan liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Lisäksi yhtä kuljettajaa epäillään törkeän rattijuopumuksen ohella kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Epäillyistä rikoksista neljä tapahtui Valkealassa, kolme Kuusankoskella, kaksi Kouvolassa, kaksi Korialla ja loput kolme Voikkaalla, Elimäellä ja Inkeroisissa.
 

]]>

Pahoinpitelyjä Etelä-Karjalassa

1 päivä 2 tuntia ago
Kaakkois-Suomen poliisi kirjasi pahoinpitelyistä kuusi rikosilmoitusta, rattijuopumuksista kaksi rikosilmoitusta ja näpistyksistä kaksi rikosilmoitusta viikonloppuna Etelä-Karjalassa.

Poliisille tuli tutkintaan kuusi viikonloppuna Etelä-Karjalassa tapahtunutta pahoinpitelyrikosta. Pahoinpitelyt tapahtuivat Lappeenrannassa, Luumäellä ja Imatralla. Pahoinpitelyistä neljä tapahtui yksityisissä asunnoissa. Lopuista väkivaltarikoksista toinen tapahtui Lappeenrannan keskustassa ja toinen Imatran keskustassa. Poliisi haluaa muistuttaa, että Rikosuhripäivystys (RIKU) on tukipalvelu, jonka tehtävänä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa.
 
Poliisi tavoitti kaksi törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana. Kummankin kuljettajan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena. Poliisi tavoitti kuljettajat Lappeenrannasta ja Taipalsaarelta.

Kahden henkilön epäillään syyllistyneen näpistykseen Imatralla ja Lappeenrannassa 3.2.2023. Vartijat tavoittivat henkilöt kauppaliikkeistä ja paikalle hälytettiin poliisi. Anastettu omaisuus saatiin myyntikuntoisena takaisin.
 

]]>

Poliisi selvittää perjantaisen kaahaustapauksen tapahtumien kulkua

1 päivä 2 tuntia ago
Lounais-Suomen poliisi jatkaa perjantaina Varsinais-Suomessa tapahtuneen kaahaustapauksen selvittämistä. Poliisi pyytää asianomistajia ilmoittautumaan sekä yleisöltä videomateriaalia esitutkinnan tueksi.

Esitutkinnassa on tutkittu videotallenteita sekä kuultu lähes kaikkia niitä seurantatilanteeseen liittyviä asianomistajia ja todistajia, jotka ovat tähän mennessä poliisin tiedossa.

Lounais-Suomen poliisi kehottaa vielä myös muita mahdollisia asianomistajia olemaan yhteydessä poliisiin. Asianomistajalla tarkoitetaan henkilöä, joka on joutunut rikoksen uhriksi.

Asianomistajat voivat ilmoittautua poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

– Lisäksi poliisi pyytää myös kansalaisilta videoita esitutkinnan tueksi. Pakenevasta autosta kaivataan videoita erityisesti Naantalin pikatieltä, Puistokadulta, Puutarhakadulta ja Aurakadulta, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Riikka Laaksonen.

Videoita voi toimittaa Lounais-Suomen poliisille WhatsApp-numeroon 050 411 7655. 

Nimikkeitä täydennetty

Vakava seurantatilanne tapahtui perjantaina iltaseitsemän aikoihin, kun vahvasti päihtynyt kuljettaja lähti ajamaan henkilöautolla todella huomattavalla ylinopeudella poliisia pakoon Uudenkaupungin Lokalahdelta kohti Turkua.

Poliisi yritti pysäyttää ajoneuvoa seurannan aikana, mutta kuljettaja pääsi poliisin toimenpiteistä huolimatta jatkamaan matkaansa aina Turun keskustaan, missä hänet otettiin kiinni.

Kuljettaja aiheutti pakomatkan aikana useita vaaratilanteita osuen sivullisten ajoneuvoihin ja lopuksi aiheutti mittavan kolarisuman Turun Auransillan luona. Myös poliisin ajoneuvokalusto vaurioitui pysäytysyrityksissä ja poliisin henkilöstö sai vammoja.

Noin 30-vuotiasta miestä epäillään tapon yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta sekä niskoittelusta poliisia vastaan. Mies on päästetty vapaaksi.
 

]]>

Pieksämäeltä anastettu pakettiauto löytyi Varkaudesta

1 päivä 3 tuntia ago
Poliisi pyytää havaintoja anastetun auton liikkeistä.

Toyota Hilux -merkkinen vaalea/valkoinen pakettiauto, rekisteritunnus NFK-222, anastettiin 5.-6.2. välisen yön aikana Savontie 44 pihasta Pieksämäeltä. Ajoneuvo löytyi 6.2. maanantaina Varkaudesta Opiskelijankadulta. 
Mahdolliset havainnot ja vihjeet voi ilmoittaa sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 029 5415 232  

]]>

Pahoinpitelyitä ja rattijuopumuksia Pohjanmaalla

1 päivä 3 tuntia ago
Viikonloppuna Pohjanmaan poliisia työllistivät erityisesti rattijuopumukset ja pahoinpitelyt. Poliisi hoiti viikonlopun aikana yhteensä 578 tehtävää ja rikosperusteisesti tai poliisilakiperusteisesti kiinniotettuna oli yhteensä 40 henkilöä.

Pahoinpitelytapauksia kirjattiin yhteensä 16 kpl, joista 1 tapaus kirjattiin törkeäksi. 

Viikonlopun vakavin rikos tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kauhajoella, jossa paikkakuntalaista miestä epäillään murhan yrityksestä. Poliisin asiasta saamien alustavien tietojen mukaan epäilty olisi puukottanut uhria useamman kerran eri puolille kehoa sekä pahoinpidellyt lyöden ja potkien siten, että uhri on vammojensa vuoksi kriittisessä tilassa sairaalahoidossa. Epäilty otettiin kiinni muutama tunti tapahtuman jälkeen. 

Poliisi sai perjantai-iltana Kokkolassa ilmoituksen päihtyneestä ja häiriköivästä miehestä yksityisasunnossa. Miehellä oli käsissään ruuvimeisselit kun poliisi saapui paikalle. Mies ei totellut poliisin käskyjä vaan jatkoi uhkailua ja lähestyi poliisipartiota, joten kiinniottotilanteessa poliisi käytti etälamautinta ja OC-sumutetta. Mies otettiin kiinni virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Rattijuopuneita tavattiin liikenteessä yhteensä 12 kpl, joista 8 kpl on kirjattu törkeiksi rattijuopumuksiksi.

Poliisi sai perjantai-iltana ilmoituksen Ähtärissä ajoradalta ulosajaneesta henkilöautosta. Henkilöauto oli ajautunut vastakkaisen kaistan yli penkkaan. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 1.26 mg/l. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Teuvalla Pitkätiellä mieskuljettaja oli ajanut henkilöautolla katuvalotolppaan. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin lukeman 0.99 mg/l. Mies otettiin kiinni törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lauantai-iltana Vähässäkyrössä henkilöauton kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan Torkkolantien tuntumassa ja ajautunut suoralla tiellä oikealle ojaa kaataen lyhtypylvään. Poliisi tavoitti epäillyn hetkeä myöhemmin ja puhallutti hänet. Seulonta-alkometri antoi tuloksen 1.08 mg/l. Mies otettiin kiinni törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 
 

]]>

Rattijuopumuksia ja murtoja pohjois-Karjalassa

1 päivä 4 tuntia ago
Rattijuopumuksia Outokummussa ja Joensuussa, mökkimurto Liperissä ja työmaaparakkimurto Joensuussa

Miehen epäillään kuljettaneen henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja ajokiellon aikana Outokummun keskustassa sunnuntaina puolen päivän aikaan. Poliisi pysäytti auton, jonka kuljettaja oli jo valmiiksi ajokiellossa. Puhallus alkometriin antoi tulokseksi 1,09 promillea. Kuljettaja toimitettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi. 


Sunnuntai-iltana puoli yhdentoista jälkeen Joensuun keskustassa poliisi pysäytti auton kuljettajan tarkastusta varten. Pakettiautolla liikkeellä ollut mies puhalsi alkometriin 0,1 promillea. Miehelle tehtiin myös pikatesti huumausaineille. Testi antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Tämän lisäksi kuljettaja oli jo entuudestaan ajokiellossa. Mies kuljetettiin verikokeiden kautta kuulusteluihin. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

 

Liperissä murtauduttiin Leppilammentien varrella oleviin kiinteistöihin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Poliisi pyytää kiinteistöjen haltijoita tarkistamaan omat alueensa ja ilmoittamaan mahdollisista vahingoista. Tällä hetkellä poliisilla on tiedossa kaksi kiinteistöä, joissa on vierailtu, ja joista on anastettu irtainta omaisuutta. Myös mm. piharakennusten ovien lukkoja on rikottu. 
Mahdollisesti murtoihin liittyvistä havainnoista (riistakameroiden tallenteista, oudoista kulkijoista ym.) pyydetään ilmoittamaan poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16.15.

 

Joensuun Siihtalassa rivitalotyömaalla murtauduttiin useisiin varastokoppeihin perjantain ja maanantain välisenä aikana. Varastokopeista lähti varkaiden matkaan huomattava määrä erilaisia työkoneita ja rakennusvälineitä. Suurin osa työkoneista on akkukäyttöisiä. Varkaille kelpasivat niin ollen myös akut ja laturit. 
Mahdolliset havainnot rikokseen liittyen pyydetään ilmoittamaan poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295415232 tai poliisipäivystykseen p. 0295415320 ma-pe klo 8-16.15.
 

]]>

Polttoainevarkaudet jatkuvat

1 päivä 5 tuntia ago
Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella polttoainevarkaudet ovat jatkuneet ja viimeisten viikkojen aikana on anastettu yhteensä noin 10.000 litraa polttoöljyä.

  • Laihian Karjanmaantieltä on 5.2. anastettu noin 5000 litraa polttoöljyä farmarisäiliöstä.
  • Ähtärin Ostolantieltä on 2. - 30.1. anastettu noin 2900 litraa polttoöljyä talon kellarin säiliöistä. 
  • Kivimurskaamosta Maalahden Haiknessa, on anastettu noin 2000 litraa polttoöljyä säiliöstä 27. - 30.1.
  • Seinäjoen Valimotieltä on 25. - 30.1. anastettu 120 litraa dieseliä kuorma-autosta.

Kaikkiin yllä mainittuihin ja muihin polttoainevarkauksiin poliisi pyytää vihjeitä osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi
 

]]>

Poliisi pysäytti useita rattijuopumuksesta epäiltyjä Etelä-Kymenlaaksossa

1 päivä 6 tuntia ago
Kotka-Hamina seudulla useita päihtyneitä kuljettajia viikonlopun 3.-5.2.2023 liikenteessä

Perjantaina kahden rekan kaistanvaihdon yhteydessä tapahtuneessa törmäyksessä VT7:llä Jumalniemen rampissa, toisen kuljettajan puhalluskoe osoitti rattijuopumuksen ylittäviä lukuja. Ulkomaalaista kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Virolahdella poliisi pysäytti henkilöauton kuljettajan, jonka epäillään huumepikatestin perusteella ajaneen ajokiellon aikana huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Lauantaina ennen iltayhdeksää poliisi tapasi Heponiementiellä Ruonalassa ajosta kuljettajan, jonka huumepikatesti osoitti amfetamiini positiivista tulosta. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Sunnuntaina aamuyöllä poliisi suoritti puhalluskokeen kuljettajalle, Karhuvuoressa. Saadun tuloksen perusteella kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Iltakymmeneltä sunnuntaina Kymintiellä Kyminlinnassa huumepikatestauksen perusteella autonkuljettajaa epäillään huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta. Mussalossa iltakymmenen jälkeen pakettiauton kuljettaja ajoi autoaan ilman vaadittavaa ajo-oikeutta, kulkuväline oli liikennekäytöstä poistettu ja puhalluskokeen tulos osoitti törkeää rattijuopumusta.

]]>

Päihtyneitä kuljettajia jäi kiinni Porissa

1 päivä 7 tuntia ago
Lounais-Suomen poliisi tavoitti huumaantuneena ajaneen ja törkeän rattijuopon Porissa sunnuntaina.

Mies ajeli huumaantuneena ja ilman ajo-oikeutta sunnuntaina kello 14.30 Maantiekadulla, jossa poliisipartio pysäytti miehen matkan. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

 

Pihlatiellä partio pysäytti sunnuntaina kello 16.30 auton, jonka kuljettajana ollut mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,6 promillen lukeman. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
 

]]>
Checked
23 minutes 42 seconds ago
Poliisi - Ajankohtaista
Subscribe to Poliisin tiedotteet feed