Poliisin tiedotteet

Poliisi ja pelastuslaitos harjoittelevat Sorinkadulla Tampereella tiistaina 27.9.

42 minutes 5 seconds ago
Tämäntyyppinen harjoitus järjestetään säännöllisesti poliisin toimintakyvyn varmistamiseksi. 

Tiistaina 27.9. Tampereen pääpoliisiasemalla osoitteissa Sorinkatu 5 ja Sorinkatu 12 on palo- ja pelastusharjoitus, johon osallistuu poliisilaitoksen ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen henkilöstöä. 

Harjoituksen vuoksi Sorinkadulla on paljon pelastusyksiköitä ja alueella voi olla harjoitussavua, joka ei ole vaarallista. Harjoituksen tarkoituksena on testata ja kehittää poliisiaseman ja pelastuslaitoksen yhteistoimintaa mahdollisessa pelastustilanteessa. 

Harjoitukseen osallistuu vain viranomaisia.  Harjoitus ajoittuu kello 8 ja 16 välille. Jos mahdollista, vältä kulkua Sorinkadulla tuona päivänä harjoituksen vuoksi. 
Tämäntyyppinen harjoitus järjestetään säännöllisesti poliisin toimintakyvyn varmistamiseksi. 
 

]]>

Rattijuopumuksia Kouvolassa

47 minutes 5 seconds ago
Poliisi kirjasi viime viikon aikana Kouvolassa kolme rikosilmoitusta epäillystä rattijuopumuksesta.

Poliisi epäilee yhtä ajoneuvon kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta ja kahta kuljettajaa rattijuopumuksesta. Kahden kuljettajan epäillään ajaneen huumaavien aineiden ja yhden kuljettajan alkoholin vaikutuksen alaisena. Rattijuopumuksen lisäksi kahden kuljettajan epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja yhden kuljettajan liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Epäillyistä kaksi tavattiin Kuusankoskella ja yksi Korialla.

]]>

Lappeenrannassa kaksi epäiltyä törkeää varkautta - Poliisi pyytää havaintoja

1 tunti 9 minutes ago
Lappeenrannassa murtauduttiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Standertskjöldinkadulla uuden paloaseman työmaalle sekä Valimontiellä Mekava Oy:n tiloihin. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä varkauksina.

25.9.-26.9. välisenä yönä on murtauduttu sekä Standertskjöldinkadulla sijaitsevan uuden paloaseman työmaalle, että Joutsenossa Valimontiellä sijaitsevan Mekava Oy:n tiloihin. Tekojen epäillään tapahtuneen yöaikaan. Tapauksissa on anastettu huomattava määrä omaisuutta. Poliisi ei tiedota tarkemmin anastetun omaisuuden laadusta tai määrästä. 

Poliisi pyytää kyseisiin tapauksiin liittyen tietoja mahdollisista ajoneuvohavainnoista, muusta huomiota herättäneestä liikehdinnästä yöaikaan tapahtumapaikoilla tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295414559.

]]>

Varkaudessa murtauduttu autotalleihin

1 tunti 11 minutes ago
Varkaudessa Jalavakujalla murtauduttiin autotalleihin ja anastettiin omaisuutta.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä murtauduttiin Jalavakujalla sijaitseviin autotalleihin ja anastettiin mm. renkaita ja perämoottori.  Poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta vihjepuhelimeen 0295415232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

]]>

Rattijuoppoja Etelä-Savossa

1 tunti 18 minutes ago
Sunnuntaina poliisi tavoitti kolme rattijuoppoa, yhden Mikkelissä, yhden Hirvensalmella ja yhden Pieksämäellä.

Sunnuntaina noin klo 10.30 poliisipartio pysäytti Mikkelissä VT5:llä henkilöauton, jonka kuljettaja puhalsi 1,66mg/l ja huumetesti osoitti kuljettajan käyttäneen huumausaineita. Noin 45-vuotias mies oli menettänyt ajokorttinsa jo aiemmin, tällä kertaa miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.


Klo 15.20 poliisi pysäytti Hirvensalmella henkilöauton, jonka reilu 50-vuotias naiskuljettaja puhalsi nollat, mutta huumetesti oli positiivinen. Nainen oli menettänyt korttinsa jo aiemmin ja tällä kertaa häntä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.


Pieksämäellä klo 20.00 poliisipartiota vastaan tuli henkilöauto, jonka nopeus 60 km/h alueella oli 111 km/h. Partio pysäytti auton, jonka noin 20-vuotias kuljettaja puhalsi 1,11 promillea ja huumetesti oli positiivinen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.
 

]]>

Poliisin liikenneraportti viikonlopulta tarjoaa lähinnä surullista luettavaa

1 tunti 26 minutes ago
Poliisi totesi Länsi-Uudenmaan alueen liikenteessä viikonlopun aikana lukuisia kovia ylinopeuksia ja muita ylilyöntejä. Suurin osa näistä liittyi alueella järjestettyihin kokoontumisajoihin.

Kirkkonummelta käynnistyi lauantaina illalla autojen cruising-tapahtuma, joka keräsi poliisin arvion mukaan useita satoja osallistujia. Tämän lisäksi Lohjan ja Vihdin alueella järjestettiin samaan aikaan mopomiitti. Kummastakaan tapahtumasta ei oltu tehty poliisille ilmoitusta etukäteen. 

Tapahtumien yhteydessä järjestettiin muun muassa laittomia kiihdytyskisoja, keulittiin vaarallisesti yleisön joukossa ja häirittiin tahallisesti poliisin toimintaa. 

− Pyrimme olemaan ennalta estävästi näkyvästi läsnä tapahtumissa, mutta tästä huolimatta ylilyöntejä todettiin huolestuttavan paljon, kertoo komisario Hannu Kontola.

Tapahtumien valvonnan aikana poliisi kirjasi kolmetoista törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, yksitoista vakavaa piittaamattomuutta liikenneturvallisuutta kohtaan ja kirjoitti lukuisia sakkoja. Kovista ylinopeuksista Kontola kertoo esimerkkinä tapauksen, jossa Länsiväylällä Kirkkonummella kaksi autoilijaa ajoi kilpaa nopeudella 201 km/h rajoituksen ollessa 100 km/h. Toisen auton kuljettaja oli jo valmiiksi ajokiellossa.

Onnettomuuksiltakaan ei liikenteessä valitettavasti vältytty. Eriasteisissa liikenneonnettomuuksissa loukkaantui viikonlopun aikana useita ihmisiä.  

− Raportit alueemme liikenteen tapahtumista olivat kaiken kaikkiaan surullista luettavaa, toteaa Kontola. 

]]>

Liikennekuolematon päivä toteutui – Turvavyö- ja matkapuhelinrikkeistä seuraamuksia 2000 kuljettajalle

2 tuntia 27 minutes ago
Poliisi kohdisti koko maassa 16.–22.9. valvontaa erityisesti turvavyön, suojakypärän ja matkapuhelimen käyttöön. Turvavöiden käytön laiminlyönnistä etu- tai takapenkillä sai liikennevirhemaksun 1095 kuljettajaa sekä 38 huoltajaa tai kuljettajaa sai liikennevirhemaksun lapsen turvalaitteen käytön laiminlyönnistä.

Suojakypärät olivat moottorikäyttöisissä ajoneuvoissa hyvin käytössä, koska kypärää koskevia rikkeitä todettiin vain 15 tapauksessa.

606 kuljettajaa puhui kädessä pidettyyn matkapuhelimeen ja 350 tekstasi tai muuten käytti matkapuhelinta kädessä pitäen ajon aikana.

- Merkille pantavaa ja huolestuttavaa on tekstaajien suuri osuus matkapuhelimen virheellisessä käytössä. Tekstaaminen ajon aikana on selvästi puhumista vaarallisempaa, koska se vie huomion pois kuljettajan päätehtävästä,  poliisitarkastaja Tuomo Katajisto Poliisihallituksesta sanoo.

 Muilta osin tulokset eivät yllätä: seuraamuksia kirjattiin huomattavasti enemmän kuin kevään valvonnassa, mutta se johtuu Katajiston mukaan lähinnä siitä, että nyt kyettiin käyttämään kevättä enemmän työaikaa valvontaan. 

Erityisen positiivinen yksityiskohta Katajiston mukaan oli, että ensi tietojen mukaan kukaan ei Suomen tieliikenteessä kuollut Euroopan liikennekuolemattomana päivänä 21.9.

]]>

Poliisi valvoi taksiliikennettä Lapissa

2 tuntia 33 minutes ago
Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön partiot tekivät taksivalvontaa viikolla 37 Rovaniemen keskustan alueella sekä Saariselän ja Levin matkailukeskuksissa.

Takseja tarkastettiin yhteensä 42 

Lukumäärällisesti eniten takseja tarkastettiin Rovaniemellä. Valvonnassa tarkastettiin muun muassa taksiliikenteen liikennelupa, kuljettajan ajolupa, taksikyltin käyttö, liikenneluvan haltijan nimen ja yhteystietojen sekä kuljettajan nimen näkyvillä olo matkustajalle, taksamittarin käyttö, matkan hintatietojen näkyvillä olo sekä ajoneuvon rekisteröinti ammattiliikenteeseen. Edellä mainittujen lisäksi valvottiin kuljettajien liikennekäyttäytymistä.

Kaikkiaan 16 ajoneuvossa todettiin rikkomus

Seuraamuksia määrättiin useista eri puutteista. Näitä olivat taksin kuljettajan ajoluvan puuttuminen, liikennelupa ei ollut mukana ajossa, liikenneluvan haltijan nimi ja yhteystiedot tai kuljettajan nimi ei ollut näkyvissä matkustajalle, taksi oli katsastamaton, sekä kuljettaja ei käyttänyt turvavyötä, ajoi ylinopeutta tai käytti matkapuhelinta ajon aikana.

]]>

Poliisi jatkaa Kuusamon Suurpetokeskukseen liittyvää esitutkintaa

3 tuntia 32 minutes ago
Kuusamon Suurpetokeskukseen liittyvä esitutkinta tulee kestämään vielä kuukausia. Poliisi tutkii tapausta törkeänä eläinsuojelurikoksena ja luonnonsuojelurikoksena.

Poliisi on kesäkuusta 2022 lähtien tutkinut Kuusamon Suurpetokeskuksen toimintaa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänään 26. syyskuuta 2022 perunut Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan. (Avi.fi.) Eläintarhatoiminnan loppuminen merkitsee poliisille päätepistettä epäiltyjen rikosten tapahtuma-ajalle. Poliisi tutkii tapausta törkeänä eläinsuojelurikoksena sekä luonnonsuojelurikoksena.

Kyseessä on laaja ja poikkeuksellinen rikostutkintakokonaisuus, sillä siinä tutkitaan kokonaista eläintarhaa ja sen toimintaa. Tapaukseen liittyvien osallisten lukumäärä ei ole kovin suuri, mutta muut esitutkintaan liittyvät seikat ovat osa laajempaa kokonaisuutta ja pitkää tapahtuma-aikaväliä.

Poliisi on tehnyt ja tulee edelleen tekemään asiassa aktiivista yhteistyötä syyttäjän kanssa. Esitutkintaan liittyvä yhteistyö on sujunut hyvin myös Kuusamon Suurpetokeskuksen kanssa.

Esitutkinnan valmistuminen tulee vielä kestämään kuukausia. Poliisi on pyytänyt lausuntoja muun muassa Aluehallintovirastolta ja Ruokavirastolta. Osa näistä pyydetyistä lausunnoista on toimitettu poliisille, mutta osa on vielä saapumatta. Näiden lausuntojen jälkeen poliisi harkitsee vielä asiantuntijalausuntojen pyytämistä. Poliisi suorittaa tapauksen esitutkinnan loppuun ilman aiheetonta viivästystä.
 

]]>

Rattijuoppoja ja ajo-oikeudettomia Vakka-Suomessa

4 tuntia 17 minutes ago
Päihtyneet ja ajo-oikeudettomat kuljettajat työllistivät Lounais-Suomen poliisia Vakka-Suomen alueella viikonloppuna.

Perjantaina noin kello 19.10 poliisi pysäytti epävarmasti liikkuvan henkilöauton tarkastusta varten Alisenkadulla Uudessakaupungissa. Auton kuljettajana ollut mies puhalsi poliisin alkometriin 0,97 promillea ja tarkkuusalkometriin 0,81 promillea.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Miehellä oli kyydissään kolme matkustajaa.

Lauantaina aamuyöllä poliisi sai ilmoituksen ulosajaneesta henkilöautosta 8-tiellä Laitilassa. Partio saapui tapahtumapaikalle noin kello 03.20 ja tapasi henkilöauton vierestä miehen, joka kertoi kuljettaneensa kyseistä autoa. Kuljettaja oli väistänyt pientä hirvieläintä ja menettänyt autonsa hallinnan. 

Mies puhalsi alkometriin 1,38 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Miehellä oli kyydissään yksi matkustaja, joka loukkaantui lievästi.

Ajo-oikeudeton kuljettaja Uudessakaupungissa

Lauantaina kello 10 aikaan poliisi pysäytti henkilöauton tarkastusta varten Hiuntiellä Uudessakaupungissa. Auton kuljettajana ollut mies puhalsi nolla promillea, mutta hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta ilman vaadittavaa ajo-oikeutta. Kyseessä on miehen kuudes kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisään.

]]>

Havaintoja kaivataan viikonlopun aikana tapahtuneesta polttoöljyanastuksesta Joensuun Revonkylässä

4 tuntia 24 minutes ago
Pohjois-Karjalan tilanne maanantai-aamuna: Rikosilmoituksiin kirjattu varkaus Joensuun Revonkylästä, Ylä-Karjalassa jäi kiinni kortiton kuljettaja, Viinjärveltä aamuyöltä hirvikolari.


Joensuussa Revonkylässä sijaitsevalta metsätyömaalla olleesta säiliöstä anastettiin noin 500 litraa polttoöljyä viikonlopun aikana. Asiaa tutkitaan varkausrikoksena. Mahdolliset epäilyttävät havainnot voi ilmoittaa arkisin poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 320 / 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mies kuljetti henkilöautoa ilman vaadittavaa ajo-oikeutta Nurmeksessa Kuopiontiellä sunnuntaina iltapäivällä kello 16 aikaan. Kuljettajalla ei ole koskaan ollut ajo-oikeutta. Kyydissä oli neljä matkustajaa ja koira. Kuljettaja oli syyllistynyt jo aiemmin vuoden aikana 6 kertaa ajo-oikeudetta ajoon.

Kuopiontiellä Viinijärven kohdalla hirvi juoksi auton eteen puoli neljän aikaan aamulla. Henkilövahinkoja ei aiheutunut, sen sijaan autoon tuli vaurioita ja hirvi jatkoi metsään ontuen. Suurriista-apu lähti jäljestämään loukkaantunutta hirveä.
 

]]>

Lapin poliisin lupapalveluissa rajoituksia tällä viikolla

5 tuntia 5 minutes ago
Lapin poliisilaitoksen lupapalvelut on suljettuna 27. - 28.9.2022.

Pääpoliisiasemalle Rovaniemelle järjestetään sovittaessa mahdollisuus hoitaa välttämättömiä ja kiireellisiä lupa-asioita myös kyseisinä päivinä. Tällöin soita numeroomme 0295 466 595. Lisäksi poliisin palvelupäivystykset ottavat vastaan lupapalveluille osoitetut asiakirjat. 

Kaikki lupapalveluiden aukioloajat ja yhteystiedot poliisiasemittain voi tarkistaa poliisin verkkosivuilta osoitteesta www.poliisi.fi/lapin-poliisilaitos.

]]>

Poliisi epäilee kuolemaan johtaneen onnettomuuden johtuneen vahingosta

5 tuntia 58 minutes ago
Onnettomuus tapahtui sunnuntaina 25.9.2022 Pakilassa Pakilantiellä. Henkilö peruutti parkkipaikalla toisen henkilön päälle. Alle jäänyt vuonna 1991 syntynyt nainen kuoli.

– Alustavien tietojen ja selvitysten perusteella poliisi epäilee, että onnettomuus johtui vahingosta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Manninen.

Hätäkeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta sunnuntaina kello 17.05.

Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun ja onnettomuuden syyn selvittämistä sekä pyytää tutkintarauhaa. Tapauksesta ei ole toistaiseksi enempää tiedotettavaa.

]]>

Törkeitä liikennerikoksia Porissa ja Ulvilassa viikonloppuna

6 tuntia 10 minutes ago
Lounais-Suomen poliisi tavoitti törkeitä rattijuoppoja ja törkeitä ylinopeuksia ajaneita kuljettajia Porissa ja Ulvilassa viikonlopun aikana.

Poliisipartio suoritti perjantaina kello 13 aikaan liikenteenvalvontaa Ulvilassa VT2:lla olevilla ohituskaistoilla ja mittasi ohitustilanteessa henkilöauton nopeudeksi 155 km/h paikassa, jossa nopeusrajoitus on 100 km/h. Partio pysäytti auton ja sen kuljettajana ollut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.


Poliisipartio sai perjantaina kello 22 aikaan hätäkeskukselta ilmoituksen Ulvilassa kaistalta toiselle seilaavasta henkilöautosta. Partio tavoitti auton Västäräkinpolulta.  Auton kuljettajana ollut mies puhalsi alkometriin 1,4 promillen lukeman. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.


Lauantaina kello 18 aikaan Porin keskustassa poliisipartiota vastaan ajoi mopo, jossa ei ollut etuvaloa. Partio kääntyi mopon perään tarkistaakseen mopon kunnon. Mopo kiihdytti partiota karkuun aiheuttaen vaaratilanteita. Lopulta mopo ajoi päin parkissa ollutta kuorma-autoa Satakunnankadulla ja kaatui. Mopoa kuljettaneella miehellä ei ollut voimassa oleva ajo-oikeutta. Partion suorittamassa tarkastuksessa selvisi, että mopoon oli asennettu siihen kuulumaton moottori, eikä mopossa ollut valoja eikä rekisterikilpeä. Kuljettajan epäillään syyllistyneen muun muassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 


Poliisipartio pysäytti sunnuntaina kello kahden aikaan yöllä Vähäraumantiellä henkilöauton, jonka kuljettajana ollut nainen puhalsi alkometriin 2,5 promillen lukeman. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.  Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.


Sunnuntaina kello 22 jälkeen poliisipartiota vastaan ajoi VT2:lla lentokentän kohdalla henkilöauto, jonka nopeudeksi partio mittasi 191 km/h. Partio kääntyi auton perään ja pysäytti sen. Auton kuljettajana ollut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 
 

]]>

Kiinteistöjen ikkunoita kivitetty Riihimäellä

6 tuntia 24 minutes ago
Sunnuntai yönä 25.9.2022 noin kello yhden ja kuuden välillä on Riihimäellä rikottu usean asuinkiinteistön ikkunoita kivillä. Tekoja on tapahtunut Petsamon, Uramon ja Hirsimäen alueella.

Poliisilla on  kesän ja syksyn ajalta tutkittavana useita vastaavan kaltaisia tekoja Riihimäen kaupungin alueelta. Teot painottuvat Riihimäen kaupungin pohjoispuolisille alueille Tienhaara – Sipusaari – Otsola, mutta yksittäisinä tekoja on ympäri kaupunkia. On mahdollista, että tekojen takana on sama henkilö tai henkilöt.

Tekoja tutkitaan vahingontekoina ja kotirauhan rikkomisina.

Poliisi kehottaa asukkaita valppauteen ja ilmoittamaan mahdollisesta epäilyttävästä toiminnasta matalalla kynnyksellä hätäkeskukseen p. 112.

Jo tapahtuneisiin tekoihin  poliisi toivoo yleisöltä vihjeitä osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 0295 414 222. 
 

]]>

Liikenneaiheisia tehtäviä Hämeessä

6 tuntia 35 minutes ago
Hämeen poliisilaitoksen alueella on kulunut vuorokausi sujunut poliisin kannalta varsin rauhallisesti. Tehtäviä vuorokaudelle kertyi kaikkiaan 141 kappaletta koko laitoksen alueelle. Tehtävät olivat pääosin tavanomaisia mm. liikennevalvontaan liittyviä. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisin suojiin päätyi kolme henkilöä.

FORSSA
Sunnuntaina aamupäivällä kello 10.30 aikaan poliisipartio pysäytti Saksankujalla epävarmasti liikkuneen henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut noin kolmekymppinen mies kieltäytyi puhalluskokeesta, mutta suostui huumausaineen pikatestiin, joka antoikin positiivisen tuloksen. Mies toimitettiin verikokeeseen asian varmistamiseksi. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
JANAKKALA
Sunnuntaina kello 12.46 aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen henkilöauton ulosajosta Hausjärventiellä. Poliisin alustavan selvityksen mukaan Turengin suunnasta tullut 2000 luvulla syntyneen miehen kuljettama henkilöauto oli ajautunut ajoradan oikealle puolelle päätyen pellolle pahoin vaurioituneena. Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta onnettomuuteen. Kuljettajan saamista vammoista ei ole tarkempaan tietoa.
HEINOLA
Sunnuntaina iltapäivällä kello 15.20 aikaan liikennevalvontaa VT5:lla Paasossa suorittanut poliisipartio mittasi etelän suuntaan menevälle henkilöautolle nopeudeksi 164km/h, rajoituksen ollessa 100km/h. Autoa kuljettanut noin kuusikymppinen mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
YPÄJÄ
Sunnuntaina illansuussa kello 18.50 aikaan liikennepoliisin partio pysäytti VT10 Forssan suuntaan tulleen epävarmasti liikkuneen pakettiauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut 1960-luvulla syntynyt mies puhalsikin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
HÄMEENLINNA
Maanantain puolella kello 01.15 aikaan poliisipartio pysäytti Kasarmikadulla henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autolle liikkeellä ollut 2000-luvulla syntynyt mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. 

]]>

Nainen menehtyi liikenneonnettomuudessa Pakilassa

19 tuntia 56 minutes ago
Onnettomuus sattui Helsingin Pakilassa iltapäivällä

Ilmoitus onnettomuudesta tuli poliisille hieman kello 17 jälkeen. Tämän hetkisen tiedon mukaan nainen jäi parkkipaikalla auton alle. Hän menehtyi tapahtumapaikalle. 

Tapaturman tarkempaa kulkua selvitetään. Tapauksesta tiedotetaan tarvittaessa tutkinnan edetessä.

]]>

Tyrnävällä henkilöauton ja ajoneuvoyhdistelmän välinen onnettomuus

21 tuntia 24 minutes ago
Tyrnävällä sattui sunnuntaina 25.09.2022 noin puolen päivän aikoihin henkilöauton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän välinen onnettomuus.

Alatemmeksen ja Temmeksen välisellä suoralla tieosuudella pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ohjautui suoraan etelän suunnasta tulevan ajoneuvoyhdistelmän vastaantulevalle kaistalle ja törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan. Molemmat autot syttyivät palamaan onnettomuuden seurauksena. Henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa ja ajoneuvoyhdistelmän kuljettajalle ei tullut näkyviä vammoja.

Henkilöauto paloi tapahtumapaikalla täysin ja kuorma-auto sekä osa perävaunusta sekä kyydissä olevasta lastista vaurioitui osittain.

Tapahtumaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyntutkintana.
 

]]>

Oulussa ryöstettiin kauppaliikkeen kassa

22 tuntia 21 minutes ago
Oulun Alppilan kaupunginosassa ryöstettiin kauppaliikkeen kassa


Sunnuntaina 25.9.2022 klo:16.21 aikaan oli Oulun Alppilassa sijaitsevaan kauppaliikkeeseen tullut naamioitunut mies. Mies oli vaatinut kaupan kassalla kassasta rahaa väkivallan uhkaa käyttäen. Mies oli saanut mukaansa vähäisen määrän käteistä rahaa. Teosta epäilty mies on noin 170 cm pitkä. Oulun poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä miehen liikkeistä mahdollisesti ennen tekoa ja sen jälkeen. Vihjeet pyydetään soittamamaan Oulun poliisin vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194.  
 

]]>

Rattijuopumuksia Kokemäellä ja Harjavallassa

1 päivä ago
Viikonlopulta kaksi liikennejuopumusta Harjavallasta ja Kokemäeltä. Lounais-Suomen poliisi tutkii tapauksia törkeänä rattijuopumuksena sekä rattijuopumuksena.

Harjavallan Satakunnantiellä sunnuntaina aamuyöstä poliisin suorittaman liikennevalvonnan yhteydessä pysäytetyn ajoneuvon kuljettaja puhalsi alkometriin yhden promillen lukeman. Reilu parikymppistä mieshenkilöä epäillään rattijuopumuksesta. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.


Kokemäellä Järiläntiellä poliisipartio pysäytti liikennevalvonnan yhteydessä ajoneuvon myöhään lauantai-iltana. Kuljettaja puhalsi alkometriin liki kahden promillen lukeman. Reilu kolmekymppistä naishenkilöä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
 

]]>
Checked
23 minutes 4 seconds ago
Poliisi - Ajankohtaista
Subscribe to Poliisin tiedotteet feed