Poliisin tiedotteet

Niina Uskalin blogi: Poliisin on noudatettava lakia

10 tuntia 7 minutes ago
Asiassa oli kysymys siitä, että Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja ei luovuttanut toimittajalle tämän pyytämiä esitutkintapöytäkirjoja kokonaisuudessaan, vaan peitti niistä nimitiedot sellaisista henkilöistä, joiden poliisi oli epäillyt kuuluvan järjestäytyneeseen rikollisryhmään.

Poliisi haluaa julkisuusasioihin ennakkotapauksia, joilla se voi ohjeistaa haastavan julkisuuslain tulkintaa kentällä. Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Niina Uskali käsittelee asiaa ja sen taustoja tänään poliisin verkkosivulla julkaistussa blogissa.

- Poliisin tarkoituksena ei ole suojella järjestäytyneeseen rikollisryhmään kuuluvia – päinvastoin. Poliisin on kuitenkin noudatettava lakia, vaikka se voisi kansantajuisesti johtaa välillä erikoisiin tulkintoihin. Viranomaisella ei ole varaa valita, Niina Uskali toteaa blogissaan.

Uskalin mukaan julkisuuslain tulkinta on haastavaa. Sen tulkinnoista on annettu erilaisia ratkaisuja, jotka ovat osaltaan myös ristiriidassa keskenään. Tulkintojen selventämiseksi tarvitaan korkeimpien oikeuksien ennakkotapauksia.

Poliisi toivoo eduskunnan oikeusasiamiehen tavoin, että julkisuuslakia tarkastetaan ja päivitetään tarpeellisilta osin, jotta epäselvä lain tulkinnan tilanne poistuu. Kun oikeuskäytäntö tai laki muuttuvat, poliisi päivittää myös omia ohjeitaan.

]]>

Liikenneonnettomuus Siuruantiellä Pudasjärvellä

10 tuntia 39 minutes ago
Tiistaina 19.01.2021 klo 13 aikoihin tapahtui Pudasjärven Siuruantiellä vakava henkilöauton ja kuorma-auton välinen liikenneonnettomuus, jossa henkilöauton 27-vuotias ei paikkakuntalainen naishenkilö loukkaantui vakavasti. Henkilöauto oli ajanut Siuruantietä Yli-iin suunnasta kohti Pudasjärveä. Kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan oikealle kääntyvässä mutkassa suistuen vastaantulevan liikenteen kaistalle törmäten vastaan tulleen kuorma-auton keulaan.

Tie oli tapahtumapaikalla liukas ja jäinen. Päihteillä ei epäillä olevan osuutta onnettomuuden syntyyn.

]]>

Tulipaloa Kausalan keskustassa epäillään tahallaan sytytetyksi

11 tuntia 27 minutes ago
Hätäkeskukseen tehtiin maanantaina 18.1.2021 aamulla puoli neljän aikaan ilmoitus Iitissä Kausalan keskustassa Merrankuja 1:ssä olevasta rakennuspalosta.

Tapahtumapaikalla poliisipartiolle selvisi pelastuslaitoksen havaintojen ja ulkopuolisten todistajien perusteella, että paloa on syytä epäillä tahallaan sytytetyksi. Teko kohdistui ensisijaisesti keskustassa olevaan ravintolaan, mutta savu levisi tekopaikan läheisyydessä oleviin asuinhuoneistoihin ja yksi henkilö joutui sairaalahoitoon.

Poliisi on suorittanut alueella rikosteknistä tutkintaa.

Poliisi otti kiinni tapahtumapaikan lähistöltä 1985 syntyneen ulkomaalaisen miehen vähän jälkeen aamuneljältä 18.1.2021. Mies ei ole poliisin tietojen mukaan paikkakuntalainen.
Tekoa tutkitaan tuhotyönä ja törkeänä vammantuottamuksena.

Poliisi ei voi tässä vaiheessa tarkemmin kertoa esitutkintaan liittyviä tarkempia tietoja.

]]>

Törkeä eläinsuojelurikos - lampaiden lopettaminen ilman tainnutusta

12 tuntia 5 minutes ago
Miehen epäillään teurastaneen lampaita siten, että kuolemaan johtava verenlasku on tehty elävälle eläimelle leikkaamalla kurkku auki ilman tainnutusta. Tämän tyyppinen lopettamistapa on eläimelle raakaa ja julmaa ja aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä ja tuskaa.
Aktiivinen esitutkinta käynnistyi yli puoli vuotta sitten ja kestää vielä kuukausia. Esitutkinnan aikana poliisi on tehnyt tiivistä yhteistyötä Ruokaviraston kanssa.

Pääepäilty on esitutkinnan aikana ollut vangittuna ja neljä muuta epäiltyä on ollut kiinniotettuna tai pidätettynä. Avunannosta törkeään eläinsuojelurikokseen epäillään lisäksi lähes kymmentä lammastilan pitäjää. Heidän epäillään mahdollistaneen laittoman teurastuksen mm. myymällä pääepäillylle lampaita ja antamalla tilat lainvastaiseen teurastamiseen. Osittain teurastukset ovat tapahtuneet muuallakin kuin lammastiloilla.

Esitutkinta kohdistuu vuosien 2016–2020 aikana teurastettuun yli 1300 lampaaseen ja niiden teurastustapaan. Laittomasti teurastetun lihan epäillään tulleen myydyksi pääasiassa yksityisille käyttäjille ympäri Suomea, lähinnä länsirannikon alueelle. Lampaan lihan käsittelyprosessin osalta epäillään myös terveysrikosta ja eläintaudin leviämisvaaran aiheuttamista sekä eläintunnistamisjärjestelmästä annetun lain rikkomisia. Teurasjätteiden hävittämisen osalta epäillään ympäristön turmelemista. Lampaiden teurasjätteet olisi tullut toimittaa hävitettäväksi käsittelylaitokseen, joka on hyväksytty niiden hävittämiseen, mutta näin ei ole tehty.

Ruokaviraston lammasrekisterin mukaan lampaat on merkitty pääasiassa myydyiksi elävinä henkilölle, jolla ei ole enää vuosikausiin ollut lampaita ja joka ei rekisterin mukaan ole enää eläintenpitäjä. Pääepäilty on käyttänyt kyseisen tilan tilatunnusta lampaiden ostamiseen.

Laillinen eläimen teurastaminen omaan käyttöön edellyttää, että eläin tainnutetaan ja että teurastus tapahtuu kotitilalla eläintenpitopaikassa. Pääepäillyllä ei ole eläintenpitopaikkaa.

Pohjanmaan poliisilaitos on asettanut epäiltyjen omaisuutta väliaikaiseen takavarikkoon. Pohjanmaan käräjäoikeus päättää tänään kahden epäillyn omaisuuden asettamisesta vakuustakavarikkoon.

Kuulusteluissa pääepäilty on kertonut oman näkemyksensä, joka poikkeaa merkittäviltä osin todistusaineistosta.

Mikäli sinulla on tietoja laittomasta lampaiden teurastuksesta, niin tiedot voi laittaa osoitteeseen: talousrikostutkinta.pohjanmaa@poliisi.fi

]]>

Liikennevahinko Oijustien ja VT4 rampin liikennevaloristeyksessä

12 tuntia 18 minutes ago
Toinen kolarin osallisista(vaalea henkilöauto) oli ajanut keskustan suunnasta VT4 ramppia pitkin Oijustien risteykseen tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle. Autoa kuljettaneen miehen mukaan hänelle paloi vihreä liikennevalo. Samanaikaisesti Oijustietä pitkin kohti Teollisuustietä oli ajanut toinen henkilöauto(musta). Myös kyseisen auton kuljettaja kertoi, että hänelle paloi vihreä liikennevalo. Auto kolaroivat risteysalueella vaurioseurauksin. Ei henkilövahinkoja.

Tapauksen mahdollisia silminnäkijöitä pyydetään ilmoittamaan havainnoistaan virka-aikana puhelinnumeroon 0295466250 tai sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi

]]>

Murtoja, törkeä varkaus ja liikennetehtäviä Itä-Uudellamaalla

13 tuntia 28 minutes ago
Urheiluvälineitä varkaiden matkaan

Nurmijärven Rajamäellä sijaitsevan urheiluseuran tiloihin murtauduttiin viikonloppuna 16.1. - 17.1. välisenä yönä.

– Varkaiden matkaan lähti suuri määrä hiihtovälineitä muun muassa suksia, sauvoja ja monoja, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Markku Lylykangas.

– Tapausta tutkitaan poliisissa varkautena, Lylykangas jatkaa.

Kellarikomerovarkaat kiinni verekseltään

Itä-Uudenmaan poliisin partio sai maanantaina 18.1. aamulla noin klo 9.30 tehtävän Vantaan Kivistöön, jossa hätäkeskukseen soittaneen ilmoittajan mukaan oli käynnissä kellarikomeromurto.

Partio tapasi paikan päältä kaksi epäiltyä tekijää, jotka olivat pakkailemassa anastetuksi epäiltyä omaisuutta useisiin kasseihin.

– Epäiltyjen tarina kaverin tavaroiden muuttoavusta ei vakuuttanut poliisia, joten epäillyt päätyivät kiinniotettuina poliisin huostaan, kertoo tapauksen tutkinnajohtaja rikoskomisario Tanja Alkula.

– Kumpikaan epäillyistä ei edes asunut kyseisessä taloyhtiössä, Alkula jatkaa.

Varkaita sipoolaisessa ryhmäkodissa

Sunnuntai-iltana 18.1.2021 noin kuuden aikaan illalla kahden toistaiseksi tuntemattoman naisen epäillään tunkeutuneen Sipoossa sijaitsevan ryhmäkodin asukkaiden asuntoihin ja anastaneen niistä omaisuutta. Naisten matkaan lähti muun muassa rahaa ja pankkikortteja.

– Asukkaat olivat luulleet epäiltyjä tekijöitä ryhmäkodin hoitajiksi, jolloin osa asukkaista oli päästänyt heidät sisään asuntoihinsa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Leif Malmberg.

– Tapauksia tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa kahtena törkeänä varkautena ja kahtena törkeänä varkauden yrityksenä.

Liikenteeseen liittyvät tehtävät pitivät poliisin partiot kiireisinä

Runsas lumen tulo etelään ja sitä myöden haastava ajokeli piti valvonta- ja hälytystoimintasektorin partiot kiireisinä. Erilaisia liikenteestä aiheutuvia tehtäviä välitettiin poliisille viikon aikana huimat 465.

Kokonaistehtävämäärässä oli havaittavissa hienoista nousua edellisviikkoon nähden. Erilaisia tehtäviä poliisille välitettiin viikon aikana yhteensä 2 155.

– Kotihälytystehtävien määrä on edelleen varsin korkealla tasolla ja koko viikon aikana niitä välitettiin poliisille 144. Kotihälytystehtävät painottuivat viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä yli 80. Koko viikonlopun kokonaistehtävämäärä oli hieman vajaa 500 tehtävää, kertoo komisario Jarmo Ojala.

– Koronan vaikutukset näkyvät selvästi edelleen poliisitehtävissä. Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut jo keväästä 2020 lähtien. Ravintoloiden sulkiessa ovensa klo 23.00 yleisillä paikoilla aamuyöllä tapahtuneiden pahoinpitelyiden määrä on huomattavasti vähentynyt ja viime viikolla niitä kirjattiin vain 10. Oma vaikutuksensa yleisten paikkojen häiriötehtävien vähenemiseen oli viime viikolla myös talvisella ja kylmällä säällä, Ojala jatkaa.

Liikenne viikonloppuna rauhallista - pakkanen ja huono ajokeli hillitsivät autoilijoiden kaasujalkaa

Kulunut viikonloppu oli liikennepoliisisektorin näkökulmasta rauhallinen. Pakkaskelit ja teiden paikoittainen huono kunto rauhoitti poliisilaitoksen alueella liikkuvien kaasujalkaa.

– Tästä huolimatta partiot nappasivat ylinopeutta ajaneita kuljettajia pois liikennevirrasta. Epäiltyjä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin kolme kappaletta, joissa kaikissa ylitettiin nelostien satasen talvinopeusrajoitus reippaasti. Kaikissa näissä tapauksissa nopeudet olivat yli 160 km/h, kertoo komisario Asko Sartanen.

– Liikenteestä tavattiin myös ilman ajo-oikeutta ajaneita sekä huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajaneita kuljettajia. Liikennepoliisin partiot tukivat osaltaan myös poliisin päivittäistä hälytystoimintaa, Sartanen jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.

]]>

Tarkista, onko polkupyöräsi vielä tallessa!

14 tuntia 1 minute ago
Rikosilmoituksen tekeminen poliisille sujuu helposti verkossa. Rikoksesta ilmoittaminen kannattaa aina!


Poliisi on viime aikoina takavarikoinut rikostutkinnan yhteydessä useita polkupyöriä, joiden joukossa on ollut arvokkaitakin polkupyöriä. Muistutamme samalla polkupyöräilijöitä ottamaan talteen polkupyöräsi valmistenumero ja muut yksilöivät tunnisteet. Tietoja tarvitaan pyöräsi tunnistamiseen, jos se joutuu varastetuksi.

]]>

Etelä-Karjalan keskussairaalan mielenterveyspäivystykseen tehty murto on selvitetty

14 tuntia 3 minutes ago
Kaakkois-Suomen poliisi on omien tutkimustensa ja yleisövihjeiden avulla saanut selvitettyä 23.11.2020 Etelä-Karjalan mielenterveyspäivystykseen kohdistuneen murron. Kyseiseen murtoon liittyen on edelleen vangittuna yksi epäilty henkilö. Lisäksi kaksi muuta epäiltyä henkilöä on määrätty matkustuskieltoon. Epäillyt henkilöt ovat esitutkinnassa suoritetuissa kuulusteluissa avanneet kyseisen murron tapahtumankulkua poliisille.

Tapauksen esitutkinta on valmistumassa, jonka jälkeen se lähtee syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi kiittää yleisöä kaikista tapahtumaan liittyvistä havainnoista ja vihjeistä.

Osa anastetuista lääkkeistä edelleen kateissa

Esitutkinnan aikana on onnistuttu takavarikoimaan osa mielenterveyspäivystyksestä anastetuista lääkkeistä, mutta osa niistä on edelleen kateissa. Haluamme edelleen muistuttaa, että mitään lääkkeitä ei saa ostaa katukaupasta. Lääkkeitä, joihin ei ole lääkärin määräämää reseptiä, ei tule nauttia. Väärin käytettynä lääkkeet voivat olla hengenvaarallisia.

]]>

Poliisi sai valmiiksi laajan esitutkinnan Hollannista Suomeen suuntautuneesta huumausainekaupasta

15 tuntia 33 minutes ago
Poliisi pääsi salakuljetusorganisaation jäljille alkukesästä 2020. Rajavartiolaitos profiloi poliisin tietojen perusteella kaksi hollantilaista miestä mahdollisiksi huumeiden salakuljettajiksi.

Poliisi sai selvitettyä, että epäillyt majoittuivat Helsingin keskustan hotellin, kahteen eri huoneeseen, joihin ja poliisi teki kotietsinnän, jossa takavarikoitiin 380 grammaa kokaiinia. Kiinniotot suoritettiin yhdessä Helsingin poliisilaitoksen kanssa. Huumeet oli salakuljetettu Suomeen kehonsisäisesti.

– Tekotapana kehonsisäisesti huumausaineiden salakuljettaminen on hengenvaarallinen ja riskialtis. Huumausaineen pääseminen elimistöön johtaa suurella todennäköisyydellä salakuljettajan kuolemaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen Keskusrikospoliisista.

Kokaiinitakavarikko käynnisti laajan esitutkinnan, jossa poliisi on pystynyt selvittämään neljä aikaisempaa huumausaineiden maahantuontikertaa vuosien 2019–2020 aikana. Esitutkinnassa on myös selvitetty huumausaineiden levitystä Suomessa, ja poliisi on pystynyt puuttumaan suomalaisten epäiltyjen johtamiin huumeiden levitysorganisaatioihin Turussa ja Helsingissä.

Esitutkinnan perusteella hollantilaisten epäillään aloittaneen huumausaineiden levityksen internetin kautta luodun kontaktin kautta Turun seudulla, josta oli vuokrattu myös varastoja pitkäaikaiskäyttöön. Huumausainemarkkinan laajentamiseksi epäillyt olivat aloittamassa huumausaineiden levitystä pääkaupunkiseudulle ja kiinniottopäivänä epäillyt olivat tehneet kokaiinin säilytystä varten pitkäaikaisen vuokrasopimuksen varastotiloihin Helsingissä.

Esitutkinnassa on selvitetty, että kokaiinia on tuotu maahan noin 2100 grammaa vuoden aikana. Tutkintavankeudessa on ollut tai on edelleen neljä henkilöä, joista kolme on hollantilaista vähän yli 20-vuotiasta miestä. Lisäksi pidätettynä tai kiinniotettuna on ollut viisi muuta henkilöä. Poliisi on takavarikoinut kokaiinia noin 400 grammaa, käteistä rahaa noin 35 000 euroa, vähäisen määrän amfetamiinia ja muita huumausaineita sekä kymmeniä lääkepillereitä. Rikoksilla on hankittu noin 225 000 – 250 000 euron rikoshyöty.

– Tutkinnassa tehtiin aktiivista ja reaaliaikaista yhteistyötä Europolin, siellä työskentelevien Hollannin ja Suomen poliisiyhdysmiesten ja Hollannin poliisin kanssa tiedonvaihdon ja poliisioperaatioiden valmistelun suhteen. Suomen poliisi muun muassa osallistui elokuussa 2020 Hollannin Utrechtissä Hollannin poliisin suorittamiin epäiltyjen hollantilaisten henkilöiden kotietsintöihin, Lahtinen kertoo.

Esitutkinta siirtyi Länsi-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan tänään tiistaina 19.1.

]]>

Varkauksia ja huumerattijuopumus Imatralla

16 tuntia 15 minutes ago
Imatralla anastettiin mopo Mansikkalan kaupunginosassa keskusliikenneasemalta 12.-15.1 välisenä aikana. Mopo on Kymco-merkkinen ja sen rekisteritunnus on PP-32.

Imatralla murtauduttiin Saarenksiinmäen kaupunginosassa työmaakonttiin ja anastettiin Makita-merkkinen sähkökäyttöinen pulttipistooli 15.-18.1 välisenä aikana.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse 0295414559.

Huumerattijuopumus Imatralla

Poliisi tavoitti maanantaina liikennevalvonnan yhteydessä Etelä-Karjalassa henkilöauton kuljettajan, jonka epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena ja syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Poliisi tavoitti kuljettajan Imatralla Raution kaupunginosassa.

]]>

Liikennerikoksia Pohjois-Karjalassa

16 tuntia 16 minutes ago
Poliisipartion saapuessa paikalle, oli ojassa kaksi autoa molemmilla puolilla tietä ja molemmat kohti Lieksaa. Alkutoimenpiteiden jälkeen toinen auto jätettiin paikalleen ja toisen Pelastuslaitos hinasi takaisin tielle ja auto ajettiin pihaan, mistä se oli jälkien perusteella anastettu.
Silminnäkijät kertoivat ensin yhden auton ajetun tien penkkaan. Koska autoa ei saatu takaisin tielle, oli pihamaasta haettu toinen auto ja yritetty jatkaa matkaa sillä. Auto kuitenkin suistui myös ojaan. Tämän jälkeen oli lumilapio lentänyt lumipenkkaan ja tekijäkaksikko lähtenyt kävellen kohti Lieksan keskustaa.
Penkassa olleiden autojen luona oli vielä käynyt kääntymässä joku auto.
Poliisit olivat menneet toiseen paikkaan ja huomanneet läheisessä risteyksessä jälleen kaksi henkilöautoa tienpenkassa. Ainakin toinen autoista oli vahingoittunut.
Paikalle saapui myös tuntomerkkeihin sopiva henkilö, joka kiisti poliisille tietävänsä mistään mitään. Henkilön hallusta löytyi yhden anastetun auton avaimet ja niin henkilö otettiin kiinni epäiltynä moottorikulkuneuvojen käyttövarkauksiin. Epäillyn kotoa tavattiin äiti, joka kertoi nuorella olleen lupa käyttää äidin omistamaa autoa. Epäilty henkilö puhallutettiin ja tulos oli 1.52 promillea. Poliisi jatkaa jutun esitutkintaa.

Tiistaiaamuna kello neljän aikaan Joensuussa henkilöauton kuljettajaa epäiltiin rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Poliisin pysäyttämän auton kuljettaja puhalsi alkometriin nollat mutta päihtymyksen vuoksi hänelle tehtiin huumausaineen pikatesti, joka näytti positiivista kannabikselle ja amfetamiinille. Kuljettaja toimitettiin verikokeisiin ja tutkinta jatkuu esitutkinnassa.

]]>

Tieltä suistumisia Harjavallassa ja Säkylässä.

17 tuntia 2 minutes ago
Harjavalta: Maanantaina klo 09 aikaan kuljettajana toiminut mieshenkilö menetti tien liukkauden vuoksi pakettiauton hallinnan ollessaan matkalla Porin suuntaan valtatie 2:ta pitkin.
Pakettiauto oli suistunut vastaantulevalle liikenteelle tarkoitetun ajokaistan yli ulos tieltä ja pysähtynyt törmätessään valopylvääseen keula edellä. Ajoneuvo vaurioitui keulastaan ja henkilövahingoilta säästyttiin. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Säkylä: Tapahtumapaikalla selvisi, että henkilöauto oli ajettuna liikennemerkkiä päin. Auto oli matkannut Kokemäen suuntaan ja kulkenut lumipenkassa n. 35 metrin matkan ennen törmäämistään tien oikealla puolella olevaan suojatieliikennemerkkiin. Ajoneuvon kyydissä ei ollut matkustajia eikä kukaan loukkaantunut. Henkilöauton keula ja liikennemerkki vaurioituivat. Asiaa tutkitaan niin ikään liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

]]>

Kolareita muuten rauhallista Hämeessä

17 tuntia 47 minutes ago

HUMPPILA

Maanantai-iltana kello 18.25 aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen pakettiauton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän välisestä kolarista vt9:llä Koenjoella. Poliisin alustavan selvityksen mukaan onnettomuus tapahtui tietyömaan kohdalla noin 500 metriä ennen vt2:n liittymää. Turun suuntaan mennyt pakettiauto ja vastaan tullut ajoneuvoyhdistelmä osuivat tien kavennuksen kohdilla toisiinsa etukulmista. Pakettiauton 1990-luvulla syntynyttä naiskuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hän sai onnettomuudessa sairaalahoitoa vaativia vammoja. Molemmat autot vaurioituivat hinauskuntoon.

HÄMEENLINNA

Maanantai-iltana kello 23.38 aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Loimalahdentien ja Aleksis Kiven kadun risteyksessä. Onnettomuudessa oli osallisena kuorma-auto ja henkilöauto. Onnettomuudessa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Loimalahdentieltä tullut henkilöauto oli tullut risteykseen tarkoituksena kääntyä vasemmalle. Kuljettaja oli kertonut, että hän ei ollut havainnut samanaikaisesti oikealta risteystä lähestynyttä kuorma-autoa. Henkilöautoa kuljettanutta 1990-luvulla syntynyttä miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta tapahtumaan.

]]>

Liikenneonnettomuus Torniontiellä Pellossa

1 päivä 7 tuntia ago
Pellon Turtolassa Torniontiellä tapahtui tänään hieman ennen klo 15:a onnettomuus. Siinä oli osallisena ulkomaalainen puoliperävaunu rekka ja henkilöauto, johon oli kytkettynä perävaunu. Molemmilla ajoneuvoilla oli sama ajosuunta eli Torniontietä etelän suuntaan. Edellä ajanut henkilöauto oli aloittanut kääntymisen kulkusuunnassaan oikealle ja takaa tullut rekka oli törmännyt siihen. Henkilöautossa oli kaksi henkilöä. Heistä toinen menehtyi onnettomuuden seurauksena ja toinen loukkaantui.

]]>

Henkilöautoja vaurioitettu Joensuun Uimaharjussa ja Noljakassa

1 päivä 10 tuntia ago
Lauantaina 16.1 kello 13 ja 17 välisenä aikana oli Uimaharjun Honkavaarassa tienvarteen jäätymisen vuoksi jätetyn henkilöauton apumiehen puoleinen ikkuna rikottu ja autosta anastettu radio/soitin. Autoa oli myös ilmeisimmin yritetty käynnistää, koska virtalukko oli vahingoittunut.

Joensuun Noljakassa Neste-huoltoaseman pihaan niin ikään jäätymisen vuoksi jätetyn henkilöauton tuulilasi oli rikottu perjantain ja sunnuntain (15.1- 17.1) välisenä aikana.

Havainnoista pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.


]]>

Poliisi hajotti nujakoivan nuorisojoukon Tampereella

1 päivä 11 tuntia ago
Paikalle meni useampi poliisin partio ja tappelu saatiin loppumaan alkuunsa. Ilmeni, että tappelusta oli etukäteen sovittu netissä. Paikalla olleelle noin 15 nuoren joukolle annettiin käsky poistua paikalta, mutta osa nuorista palasi silti takaisin. Heidät otettiin kiinni, neljälle kirjoitettiin sakko niskoittelusta poliisia vastaan, ja heidän osaltaan otettiin yhteys sosiaalitoimeen sekä koteihin. Kaikki sakotetut olivat alle 18-vuotiaita.

Poliisin antamaa käskyä, esimerkiksi poistumiskäskyä, on noudatettava. Käskyn noudattamatta jättämisellä on aina seuraamuksensa.

Poliisi puuttuu yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavaan häiriökäyttäytymiseen matalalla kynnyksellä.

]]>

Poliisi varoittaa huijausviesteistä

1 päivä 13 tuntia ago
Kaakkois-Suomen poliisille on tehty tämän vuoden alussa useampi rikosilmoitus tällaisista kiristysviesteistä. Viestit ovat olleet saapuneissa viesteissä ja viestien lähetysosoite on myös naamioitu siten, että viesti näyttää siltä, kuin se tulisi vastaanottajan omasta sähköpostiosoitteesta.

Alla on Kyberturvallisuuskeskuksen ohjeita huijausviestien varalle:

  • Jos viestissä mainittu salasana on edelleen käytössä joissakin palveluissa tai järjestelmissä, kannattaa nämä salasanat vaihtaa välittömästi. Muutoin uhkausviesteihin ei ole tarvetta reagoida eikä huijareille kannata maksaa lunnaita.
  • Eri salasanojen käyttäminen eri palveluissa takaa sen, että yhden salasanan vuotaminen ei automaattisesti johda muiden käyttäjätilien salasanojen paljastumiseen.
  • Vahva salasana suojelee arvaamiseen perustuvilta hyökkäyksiltä ja tunkeutumisyrityksiltä.
  • Jos on huolissaan tietokoneen tai mobiililaitteen kameran kaappaavista haittaohjelmista, voi kameran peittää esimerkiksi teipillä, tarralla tai tarkoitukseen suunnitellulla, tietokoneen kameran päälle kiinnitettävällä suojalla, joka mahdollistaa kameran käyttämisen tarvittaessa ja peittää sen muina aikoina.
  • Haittaohjelmilta voi parhaiten suojautua pitämällä tietokoneen käyttöjärjestelmä- ja ohjelmistopäivitykset ajan tasalla sekä asentamalla ohjelmia vain luotetuista lähteistä. Tässä kampanjassa ei kuitenkaan ollut kyseessä haittaohjelman avulla taltioitu materiaali vaan puhdas huijaus.

Lisätietoja Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta.

Liikennerikokset Etelä-Karjalassa

Luumäellä tapahtui kahden henkilöauton välinen törmäys 15.1. Toinen kuljettajista ajoi keskellä tietä ja vastaan ajanut kuljettaja yritti väistää tien laitaan, mutta autojen etukulmat osuivat törmäyksessä toisiinsa. Toinen kuljettaja vietiin Etelä-Karjalan keskussairaalalle tarkistuttamaan vammansa, joista poliisi ei tiedota enempää. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi tavoitti liikennevalvonnan yhteydessä Etelä-Karjalassa viikonloppuna yhteensä kuusi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Näistä kuljettajista neljän epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Yhden kuljettajan epäillään ajaneen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Poliisi tavoitti kuljettajat Luumäeltä, Lappeenrannasta Lapveden ja Alakylän kaupunginosassa, Imatralta ja Parikkalasta.


]]>

Esitutkinta valmis: Polkupyöräilijä menehtyi törmäyksessä pakettiauton kanssa

1 päivä 14 tuntia ago
Tilanteessa pakettiauton kuljettaja ajoi Munkkiniemen sillan suunnasta ja oli kääntymässä valoristeyksestä oikealle kohti Meilahdentietä. Pakettiauto ja polkupyöräilijä törmäsivät suojatiellä niin, että pyöräilijä ja ajoneuvon vasen keula osuivat toisiinsa.

Silminnäkijöiden mukaan pyöräilijä ajoi Zaidankatua pitkin nopealla vauhdilla Meilahdentien ylittävälle suojatielle.

– Pakettiauton kuljettaja on keski-ikäinen mies. Hän ei ollut tilanteessa päihtynyt, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jouni Jokinen.

Pakettiauton kuljettajan osalta tapausta tutkittiin rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus, joka muuttui myöhemmin rikosnimikkeeksi kuolemantuottamus.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan maanantaina 25.1.2021.

19.1.2021 klo 11.06: Tiedotetta muokattu. Vaihdettu muotoilu Polkupyöräilijä törmäsi suojatiellä hänen ajoneuvonsa vasempaan keulaan. virkkeeseen Pakettiauto ja polkupyöräilijä törmäsivät suojatiellä niin, että pyöräilijä ja ajoneuvon vasen keula osuivat toisiinsa.

]]>

Hirvikolarit Nurmeksessa ja Kontiolahdella, rattijuopumus Joensuussa

1 päivä 14 tuntia ago
Hirvikolarit Nurmeksessa ja Kontiolahdella

Sunnuntai-iltana kello 18.40 oli tapahtunut hirvikolari Lukanpurontiellä Nurmeksessa. Hirvi oli juossut henkilöauton eteen tien vasemmalta puolelta, eikä henkilöautoa kuljettanut nurmekselaismies ollut ehtinyt estämään törmäystä. Hirvi oli osunut henkilöauton keulaosaan. Kuljettaja eikä kyydissä ollut matkustaja eivät loukkaantuneet törmäyksessä ja hirvikin oli jatkanut matkaansa metsään tien oikealle puolelle. Riistanhoitoyhdistyksen jäljestäjät lähtivät tavoittamaan mahdollisesti loukkaantunutta hirveä. Henkilöauton tuulilasi ja keulaosa vaurioituivat törmäyksessä.

Sunnuntai-iltana kello 18.10 myös Kontiolahdella oli tapahtunut hirvikolari. Kajaanintiellä noin 300 metriä ennen Ahvenisentien risteystä pohjoisen suuntaan matkalla olleen henkilöauton kylkeen oli juossut tien vasemmalta puolelta hirvi. Henkilöautoa kuljettanut joensuulaismies, eikä kyydissä ollut matkustaja eivät olleet loukkaantuneet törmäyksessä ja hirvikin oli jatkanut matkaansa tien oikealle puolelle metsään. Riistanhoitoyhdistyksen jäljestäjät lähtivät tavoittamaan mahdollisesti loukkaantunutta hirveä. Henkilöauton kylki vaurioitui ja kuljettajan oven lasi rikkoontui törmäyksessä.


Sunnuntai-iltana kello 17.40 Joensuussa Merimiehenkadulla tarkastusta varten pysäytettyä henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Miehen puhallustulos oli ollut 2.55 promillea. Henkilöautoa kuljettaneen joensuulaismiehen ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänen määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

]]>

Murtoja ja rattijuopumuksia Etelä-Kymenlaaksossa

1 päivä 15 tuntia ago
Kotkan keskustassa hammaslääkäriasemalle murtauduttiin perjantaina 15.1.2021 aamuyöllä. Välineitä ja lääkkeitä anastettiin pienehkö määrä, jotka löydettiin myöhemmin tekopaikan välittömästä läheisyydestä. Lisäksi perjantaina Haminan keskustassa liikkeestä anastettiin korupaketti. Kahden henkilön katsellessa liikkeessä tavaroita, toinen heistä näpisti korupaketin. Haminassa partion suorittaessa liikennevalvontaa ja pysäytettäessä ajosta henkilöautonkuljettajan, puhalsi kuljettaja törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän tuloksen. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mussalossa pysäköityneenä olleeseen henkilöautoon oli törmätty niin, että oli aiheutettu huomattavia vaurioita auton etuosaan. Autonkeula oli vaurioitunut kauttaaltaan. Kaksi jäteastiaa paloi Sunilassa, palokunta sammutti tulipalot. Tilanteessa ei aiheutunut sivullisille vaaraa. Kotkassa tapahtui yksityisasunnossa pahoinpitely.

Lauantaina 16.1.2021 VT 7:llä henkilöauton havaittiin ajavan huomattavaa ylinopeutta muiden tiellä ajavien ohi. Ohitustilanteessa liittymän 70 läheisyydessä Pyhtäällä, kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja heittelehti niin, että päätyi lopulta hankeen. Sivullisten toimesta kuljettajalta saatiin avaimet haltuun. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Hangesta löytyi myös ojaan ajettu auto Hurukselantiellä. Kuljettaja tavoitettiin myöhemmin yksityisasunnosta. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Sunnuntaina 17.1.2021 Virolahdella löytyi henkilöauto, joka on palanut täysin törmättyään kahteen tien varressa olleeseen puuhun. Kuljettajaa ei tavoitettu tapahtumapaikalta. Hakamäessä henkilö murtautui autotalliin, jossa teon hetkellä työskenneltiin. Tekijää epäillään kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Niin ikään Hakamäen teollisuusalueella sunnuntai-iltana, teollisuushallista saatiin murtohälytys. Poliisin saapuessa paikalle saatiin tekijät nopeasti kiinni. Kaksi henkilöä oli yrittänyt murtautua sekä varastohalliin että toimistokonttiin. Teko jäi varkauden yritykseksi.

]]>
Checked
28 minutes 52 seconds ago
Poliisi - Ajankohtaista
Subscribe to Poliisin tiedotteet feed