Aggregator

Liikenneonnettomuuksia Kainuussa

19 tuntia 23 minutes ago
Kainuussa on viikonlopun aikana sattunut useampia liikenneonnettomuuksia.

VT5:llä Kajaanin Mainualla tapahtui lauantaina 25.3.2023 aamupäivästä liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena neljä henkilöautoa. Onnettomuus tapahtui, kun Iisalmen suunnasta tullut auto oli pysähtynyt tielle odottamaan, että pääsee kääntymään vasemmalle ja auton perässä tulleessa autoletkassa ollut henkilöauto oli törmännyt edellä vauhtiaan hiljentäneen auton peräkulmaan. Autoletkan viimeisenä ollut auto oli väistänyt kolariin joutuneita vastantulevien kaistan puolelle, jolloin se oli törmännyt sitä vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Keulakolarissa loukkaantui kaksi henkilöä ja heidät vietiin paikalta tarkempiin tutkimuksiin. Onnettomuuspaikalla nopeusrajoitus on 80 km/h. 

Paltamossa oli kolari Ouluntien ja Petäjälahdentien risteyksessä lauantaina 25.3.2023 aamupäivästä. Kolarissa Ouluntietä Paltamoon päin ajanut henkilöauto oli törmännyt Petäjälahdentieltä Ouluntielle tulleen henkilöauton kylkeen. Osalliset säästyivät sairaalahoitoa vaativilta vammoilta, henkilöautot vaurioituivat törmäyskohdistaan. Onnettomuuspaikalla nopeusrajoitus on 100 km/h.

Paltamon Vartiuksentiellä oli keulakolari perjantai-iltapäivällä 24.3.2023. Kolarissa henkilöauto oli väistänyt edellään lumipöllyn takia vauhtia hiljentänyttä henkilöautoa vastaan tulevien kaistalle, jolloin oli törmännyt vastaan tulleen henkilöauton keulaan. Kolariautojen kuljettajat loukkaantuivat tapahtumassa ja heidät vietiin paikalta tarkempiin tutkimuksiin. Onnettomuuspaikalla nopeusrajoitus on 80 km/h.

Ristijärven pohjoispuolella henkilöauto oli törmännyt perjantai-iltana 24.3.2023 ilvekseen, joka oli juossut tielle henkilöauton kulkusuuntaan nähden tien oikealta puolelta. Eläin oli jatkanut törmäyksen jälkeen matkaa ja siitä ilmoitettiin suurriistavirka-apuun. Tapahtumapaikalla nopeusrajoitus on 100 km/h.
 

]]>

Meri-Lapin poliisilla oli työteliäs viikonlopun

20 tuntia 53 minutes ago
Poliisia työllistivät viikonlopunaikana varkaat ja rattijuopot.

Perjantai päivän ja lauantain vastaisen yön aikana sekä Kemissä, että Torniossa ajeltiin huumaantuneena. Samalla teemalla jatkettiin myös Keminmaassa, kun auton rattiin erehtyi humalainen, jota epäillään nyt törkeästä rattijuopumuksesta.

Kemissä Karjalahdella murtauduttiin liiketiloihin, josta anastettiin omaisuutta. Hetkeä myöhemmin Etelärantakadulla myös murtauduttiin liiketiloihin. Toiselta murtopaikalta tavattiin mieshenkilö. Mies oli liikkeillä henkilöautolla. Autosta löytyi Karjalahdelta anastettua omaisuutta. Mies päätyi poliisivankilaan selvittämään tekosiaan. 

Lauantaina aamulla Torniosta anastettiin Liettuan kilvissä oleva Skoda Octavia. Auto löytyi sunnuntaiaamuna Pellosta. Läheltä auton löytymispaikkaa anastettiin myös moottorikelkka, mikä löytyi myös sunnuntai aamupäivän aikana. Yksi henkilö on otettu kiinni näihin varkauksiin liittyen. 

Pilkkikansa on viettänyt pilkkejä sovussa ja hyvällä mielellä nauttien auringosta. Ainoastaan muutamia väsyneitä kulkijoita tuotiin poliisin hoiviin keräämään voimiaan.
 

]]>

Rattijuopumuksesta epäiltyjä kuljettajia Rovaniemellä

21 tuntia 10 minutes ago
Rovaniemen poliisi teki viikonlopun aikana runsaasti valtakunnallista rattijuopumusvalvontaa. Valvonnan tuloksena, poliisi tavoitti muutamia rattijuopumuksesta epäiltyjä ja muutaman kuljettajan puhallustulos jäi myös alle rangaistusrajan.

Lauantaina klo 16 aikaan poliisi tavoitti keskustasta auton kuljettajan, joka puhalsi alkometriin yli törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.
Klo 21 aikaan Korkalovaaran alueella ajoi henkilöauton kuljettajan, jonka puhalluskoe ylitti rattijuopumuksen rajan.  Samoihin aikoihin Vennivaaran suunnilla auton kuljettaja puhalsi puolestaan törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat. 
Kaikissa tapauksissa kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja jutun tutkinta jatkuu kuulusteluilla poliisilaitoksella.
 

]]>

Poliisilla vaarallinen takaa-ajo Vanhassa Raumassa

23 tuntia 47 minutes ago
Sunnuntaina 26.3. klo 09.15 aikaan poliisi valmistautui pysäyttämään hopeanharmaan BMW 330 mallisen farmariauton Valtakadulla. BMW:n kuljettaja päätti yrittää karkuun ja lähti kiihdyttämään huomattavasti nopeuttaan jatkaen vanhan kaupungintalon nurkalta suoraan Kuninkaankadulle liikennesuunnan vastaisesti. Kuljettaja jatkoi pakenemista Kuninkaankatua pitkin suurella ylinopeudella torin ohi kääntyen Isopoikkikadulle ja sieltä edelleen Eteläpitkäkadulle. Eteläpitkäkadulta kuljettaja kääntyi Kulmalankadulle ja sieltä edelleen Eteläkadulle. Perässä ajanut poliisipartio tavoitti tämän pakenevan BMW:n kuljettajineen Eteläkadulla Savilankadun kohdalla.

Noin 20-vuotias paikallinen mieskuljettaja otettiin kiinni ja hänet toimitettiin Rauman poliisiasemalle asian selvittämistä varten. Häntä epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja rattijuopumuksesta. 

Tapahtuma-aikaan Vanhassa Raumassa oli vähän muuta liikennettä. Poliisipartio oli tehnyt takaa-ajon aikana havaintoja ainakin jalankulkijoista, jotka olivat pakenemisreitin varrella. Alueella on 20km/h aluerajoitus.

Poliisi pyytää tapahtumasta silminnäkijöitä tai konkreettisessa vaarassa olleita ottamaan yhteyttä seuraaviin kanaviin tapahtuma- ja yhteystietoja varten:

 

vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi
WhatsApp: 050 4117655
Vihjepuhelin: 0295 417 259
 

]]>

Liikennetapahtumia Pohjois-Karjalassa

23 tuntia 57 minutes ago
Auto törmäsi jalankulkijaan Joensuussa Nurmeksessa kortiton kuljettaja Törkeät rattijuopumukset Kiteellä ja Joensuussa

Henkilöauto törmäsi suojatiellä olleeseen jalankulkijaan Joensuussa Kuurnankadulla olevan kauppaliikkeen edustalla. Tapaus sattui lauantaina heti puolen päivän jälkeen. Autolla liikkeellä ollut nainen kertoi poliisille, ettei hän ollut havainnut liikkeen pääovien edessä, suojatiellä ollutta miestä. Mies kertoi loukanneensa itseään kaatuessaan maahan. Myös ensihoito oli kutsuttu paikalle. Henkilöauto oli Ruotsin rekisterikilvillä, poistettu rekisteristä 2018 ja vakuuttamaton. Poliisi otti autosta kilvet pois. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 


Nurmeksessa lauantai-iltapäivällä viiden jälkeen poliisi pysäytti pakettiauton, jonka kuljettaja oli ajokiellossa. Sama kuljettaja jäi kiinni kortitta-ajosta vuoden sisällä jo 19. kerran.


Sunnuntaiyönä kello kahden aikaan Kiteellä poliisi pysäytti auton, jonka kuljettaja puhalsi alkometriin 1,35 promillea. Yhden matkustajan kanssa Kiteen keskustassa ollutta kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. 
Hieman ennen kello kolmea poliisille tuli ilmoitus mahdollisesta rattijuopumuksesta Joensuun keskustassa. Henkilöautolla liikkeellä ollut mies oli hurauttanut keskelle liikenneympyrää Sirkkalansillan kaupungin puoleisessa päässä. Kuljettaja oli hylännyt autonsa ja lähtenyt kävelylle. Poliisi tavoitti miehen muutaman kymmenen metrin päästä autolta. Puhallus alkometriin näytti 2,54 promillea. Matka jatkui poliisin kyydillä verikokeisiin lopullisen tuloksen varmistamiseksi. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.  
 

]]>

Pohjois-Savossa jäi kiinni rattijuoppoja

1 päivä 1 tunti ago
Poliisilla oli useita liikenteestä aiheutuvia tehtäviä. Poliisin haaviin jäi kolme epäiltyä rattijuoppoa.

Lauantaina alkuiltapäivällä poliisi suoritti liikennevalvontaa moottoritiellä Savilahden kohdalla. Poliisipartio pysäytti epävarmasti ajaneen henkilöauton ja suoritti sen kuljettajalle puhalluskokeen. Sen perusteella henkilöauton keski-ikäisen mieskuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Tämän lisäksi miehen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 

Sunnuntain vastaisena yönä poliisi suoritti liikennevalvontaa Joensuuntiellä. Poliisi pysäytti lievää ylinopeutta käyttäneen henkilöauton ja suoritti sen kuljettajalle puhalluskokeen. Kokeen perusteella keski-ikäisen mieskuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Mies oli jo aikaisemmin menettänyt ajo-oikeutensa, joten hänen epäillään syyllistyneen myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. 


Varhain sunnuntaiaamuna poliisi suoritti liikennevalvontaa Iisalmen keskustassa. Poliisi pysäytti Pohjolankatua ajaneen henkilöauton ja suoritti sen kuljettajalle puhalluskokeen. Sen perusteella nuoren mieskuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Mies määrättiin ajokieltoon.
 

]]>

Kolme nuorta miestä hajotti ikkunoita ja autoja Riihimäellä

1 päivä 1 tunti ago
Hämeen poliisin vuorokausi oli varsin vilkas. Tehtäviä kertyi noin 300 kappaletta ja poliisin suojiin päätyi 20 henkilöä. Päijät-Hämeen puolella Salpausselän kisat pyörivät oman kisaorganisaationsa voimin hienosti, eikä kisa-alue työllistänyt poliisia.

PÄIJÄT-HÄME

Kello 9.30 aikaan, pysäytti partio Padasjoella Auttoisissa KT53-lla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 50-vuotias mies, puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Miehelle suoritettu tarkkuusalkometrikoe vahvisti epäilyn.

Kello 18.30 aikaan, pysäytti partio Lahdessa Tapparakadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 53-vuotias mies, puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Kello 23.00 aikaan, pysäytti partio Lahdessa Liitoskadulla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut 53-vuotias nainen puhalsi poliisin seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän rajan. Nainen kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn.

Kello 02.00 aikaan, Heinolassa Siltakadulla päätti partio pysäyttää henkilöauton tarkastusta varten. Auto saatiin pysähtymään, mutta siitä yritti vaivihkaa poistua kuljettajan paikalta mies, joka saatiin kuitenkin hetkessä kiinni. Autoa kuljettanut 33-vuotias mies puhalsi nollat seulonta-alkometriin, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumeita. Miehellä ei ollut myöskään voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehelle suoritetussa turvallisuustarkastuksessa, löytyi hänen hallustaan kaasusumutin ja autoon suoritetun paikanetsinnän tuloksena autosta löytyi myös pieni määrä huumausainetta. Mies kiinniotettiin ja toimitettiin verikokeisiin, jonka jälkeen hänet kuljetettiin Lahden poliisilaitokselle kiinniotettuna. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni viisi kertaa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

KANTA-HÄME

Kello 13.50 aikaan, tunnisti partio poliisille tutun ajokortittoman 20-vuotiaan miehen kuljettavan henkilöautoa Forssassa Kutomonkujalla. Partio pysäytti auton ja kuljettajalle suoritettu seulonta-alkometrikoe näytti nollaa, mutta huumausainepikatesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita. Mies toimitettiin verikokeisiin asian varmistamiseksi. 

Kello 18.30 aikaan, sai partio tehtäväksi mennä Riihimäelle Kaartokadulle, selvittelemään vahingontekoa, jonka yhteydessä oli rikottu näyteikkunoita sekä ovenlasi. Partion tullessa paikalle, he löysivät ilmoittajan avustuksella kolme tuntomerkkeihin sopivaa noin 20-vuotiasta miestä. Todistajien kertoman mukaan, miehet olivat yhteistuumin potkineet kaksi isoa näyteikkunaa sekä oven lasin rikki ja poistuneet sen jälkeen paikalta. Poistuessaan he olivat vielä rikkoneet samalla kadulla pysäköitynä olevan auton takasivuikkunan, sekä toisesta autosta etusivuikkunan sekä taustapeilin. Miehet kiinniotettiin vahingontekoihin epäiltynä ja kuljetettiin poliisilaitokselle rauhoittumaan sekä odottamaan kuulusteluja.

Kello 23.00 aikaan, havaitsi partio tuntemansa kortittoman 30-vuotiaan miehen kuljettavan henkilöautoa Forssassa VT10.lla. Partio pysäytti auton ja puhallutti miehen. Puhalluksen tulos oli 0 o/oo, mutta miehen käytöksen ja entisyyden takia hänelle haluttiin suorittaa myös huumausainepikatesti. Mies kieltäytyi huumausainepikatestistä, jonka vuoksi hänet kuljetettiin verikokeeseen. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta viisi kertaa.
 

]]>

Rattijuopumusvalvontamaratonin tuloksia Oulun poliisilaitoksen alueelta

1 päivä 2 tuntia ago
Oulun poliisilaitoksen alueella suoritettiin viikonlopun aikana valtakunnalliseen teemaan liittyvä 36h rattijuopumusvalvontamaraton. Valvontamaraton aloitettiin perjantaina 24.3. klo 18.00 ja se päättyi sunnuntaiaamuna 26.3. klo 06.00.

Valvonta-ajanjaksona alueella puhallutettiin 4039 kuljettajaa ja viidelle tehtiin lisäksi huumausaineiden pikatesti. Puhallutetuista kuljettajista rattijuopumukseen epäillään syyllistyneen 7 henkilöä ja törkeään rattijuopumukseen 6 henkilöä. Yhden henkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Puhallutetuista kuljettajista alle rangaistavuuden rajan puhalsi 13 henkilöä. Väliaikaiseen ajokieltoon ajoterveyden selvittämiseksi määrättiin 5 kuljettajaa.

]]>

Havaintoja pyydetään Joensuussa tapahtuneeseen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen

1 päivä 21 tuntia ago
Pyöräilijä loukkaantui liikennetilanteessa Rantakylässä

Joensuussa Rantakylässä Utrantien ja Puronsuunkadun risteyksessä tapahtui läheltä piti -tilanne pyöräilijän ja autoilijan välillä torstaina 23.3.2023 kello 22.35 aikaan. Pyöräilijä oli matkalla Utrantietä keskustan suuntaan kun takaa tullut autoilija kääntyi, jolloin pyöräilijä sai hätäjarrutuksesta johtuen estettyä törmäyksen tapahtumisen, mutta kaatuessaan loukkasi itseään. Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja tapahtumasta. Havainnot voi ilmoittaa arkisin poliisipäivystykseen numeroon 0295 415 455 tai 0295 415 320 sekä sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

]]>

Raju takaa-ajo Varpaisjärvellä

2 päivää 1 tunti ago
60-vuotias mies aiheutti useita vaaratilanteita liikenteessä. Poliisi joutui turvautumaan voimakeinoihin kuljettajan pysäyttämiseksi.

Perjantaina alkuiltapäivästä poliisi joutui käyttämään voimakeinoja pysäyttäessään hurjasti poliisia paenneen 60-vuotiaan miehen Varpaisjärvellä. Poliisi sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta, joka oli lähtenyt Varpaisjärveltä kohti Rautavaaraa. Poliisi sai ensimmäisen havainnon useita vaaratilanteita aiheuttaneesta henkilöautosta Nilsiäntiellä. Poliisi asetti tielle piikkimaton, johon pakeneva auto ajoi. 


Pako kuitenkin jatkui kohti Varpaisjärven taajamaa ja partio sai uudelleen näköhavainnon pakenevasta autosta Rautavaarantiellä. Poliisipartio joutui kiilaamaan pakenevan auton lumipenkkaan, jolloin pakomatka päättyi. Kiilauksen seurauksena sekä poliisiautoa, että paennut auto vaurioituivat, henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.


Paenneen henkilöauton kuljettajaa epäillään ainakin törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. Kuljettajan epäillään aiheuttaneen useita vaaratilanteita pakomatkansa aikana. Tutkinnan tässä vaiheessa on tiedossa, että mies oli törmännyt toiseen autoon Varpaisjärven taajamassa ja huomattavaa ylinopeutta käyttäen suorittanut vaarallisia ohituksia. Kuljettajan käyttämä reitti tarkentuu tutkinnan aikana.


Poliisi pyytää tapahtuman nähneitä kertomaan havaintonsa vihjee.ita-suomi@poliisi.fi
 

]]>

Päihtyneet kuljettajat työllistivät Hämeessä

2 päivää 1 tunti ago
Hämeen poliisilaitoksen alueella on kulunut vuorokausi sujunut poliisin kannalta varsin tavanomaisien tehtävien parissa. Tehtäviä vuorokaudelle kertyi kaikkiaan 256 kappaletta koko laitoksen alueelle. Poliisia on työllistänyt mm. rattijuopot, muutamat päihtyneiden henkilöinen väliset nahistelut ja näpistelijät. Lahdessa alkaneet Salpauselän 100-vuotias juhlakisat ei ole työllistäneet poliisia.

HEINOLA
Perjantai-iltana kello 18.55 aikaan liikennevalvontaa Kangasvuokontiellä suorittanut poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut noin kolmekymppinen mies puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä lievästä ampuma-aserikoksesta, sillä turvallisuustarkastuksessa miehen hallusta löytyi pistoolin patruuna.
LOPPI
Perjantai-iltana kello 21.02 aikaan poliisipartio pysäytti epävarmasti liikkuneen henkilöauton Sajatiellä tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut kolmekymppinen nainen puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Nainen käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä voimassa olevaa ajo-oikeuttakaan ei naisella ollut. Kortitta ajoja on naiselle kertynyt 18 kappaletta vuoden sisällä.
RIIHIMÄKI
Perjantai-iltana kello 2140 aikaan poliisipartio pysäytti Kulmalan Puistokadulla pakettiauton tarkistusta varten. Autoa kuljettanut noin nelikymppinen mies oli liikkeellä selvin päin, mutta voimassa olevaa ajo-oikeutta ei miehellä ollut. Mies on jäänyt kortitta ajosta kiinni 14 kertaa vuoden sisällä.
JANAKKALA
Perjantaina kello 23.30 aikaan liikennevalvontaa Turengintiellä suorittanut poliisipartio pysäytti paikalle tulleen henkilöauton tarkistaakseen kuljettaja ajokunnon. Autoa kuljettanut parikymppinen nainen puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Nainen käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Naista epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
LAHTI
Lauantain puolella kello 02.14 aikaan poliisipartio pysäytti epävarmasti liikkuneen henkilöauton Hämeenlinnantiellä tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut parikymppinen mies puhalsi alkometriin rattijuopumus lukeman, minkä lisäksi huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
 

]]>

Murto Kokkolassa eläinlääkärin tiloihin

2 päivää 1 tunti ago
24.3.2023 kello 00.30 – 09.30 välisenä aikana Kokkolassa murtauduttiin eläinlääkärin tiloihin. Muun omaisuuden lisäksi tiloista anastettiin suuri määrä eläimille tarkoitettuja lääkkeitä.

24.3.2023 kello 00.30 – 09.30 välisenä aikana Kokkolassa murtauduttiin eläinlääkärin tiloihin. Muun omaisuuden lisäksi tiloista anastettiin suuri määrä eläimille tarkoitettuja lääkkeitä. Anastetun omaisuuden joukossa oli mm. koirille tarkoitettuja rokotteita ja myös erittäin vaarallisia eläinten lopetukseen tarkoitettuja lääkkeitä.

Poliisilla on syytä epäillä, että kyseisiä anastettuja lääkkeitä käytettäisiin huumausaineina. Lääkkeet ovat väärin käytettyinä ja annosteltuina hengenvaarallisia ihmisille.  

Poliisi pyytää havaintoja Pohjanmaan poliisin vihjenumeron 0295440513 kautta tai poliisin vihjesähköpostiin, mikäli kyseisenlaisia lääkkeitä on liikkeellä Kokkolan seudulla. Poliisin vihjesähköposti on vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi. 

Poliisi tutkii asiaa törkeänä huumausainerikoksena ja törkeänä varkautena. 
 

]]>

Henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa Laihialla

2 päivää 16 tuntia ago
Laihialla Tampereentiellä tapahtui perjantaina 24.3.2023 klo 16 aikaan henkilöauton ja yhdistelmäajoneuvon välinen liikenneonnettomuus, jossa henkilöauton kuljettaja törmäsi kääntymässä olleen yhdistelmäajoneuvon perään.

Henkilöauton kuljettaja menehtyi saamiinsa vammoihin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kuolemasyyn selvittämisenä. 

]]>

Mies pakeni poliisia henkilöautolla Joensuussa

2 päivää 18 tuntia ago
Poliisin haaviin jäi myös rattijuoppo

Mies pakeni poliisia henkilöautolla Joensuussa 23.03.2023 klo 23.10 aikaan. Autoilija pakeni poliisiautoa Riihisärkänkadulta Rantakylänkadulle kevyen liikenteen väyliä pitkin sammutetuin valoin kääntyen Ruuhitielle, josta Utrantielle. Autoilija käytti välillä vastaantulevien ajokaistaa ajaen huomattavaa ylinopeutta. Pako jatkui kevyenliikenteen väyliä pitkin , kunnes auto  törmäsi penkkaan. Kuljettaja jatkoi pakoa juosten, mutta joutui poliisimiehen kiinniottamaksi. Kuljettajalle tehty huumausainepikatesti osoitti positiivista amfetamiinille. Kuljettaja oli ajokiellossa. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta , rattijuopumuksesta huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehellä oli matkustajina kaksi henkilöä.

Poliisipartio pysäytti Joensuussa Kuhasalontiellä henkilöautoilijan 23.03.2023 klo 22.30  aikaan. Kuljettajalle tehty huumausainepikatesti osoitti positiivista huumausaineille. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä hänellä ei ollut ajo-oikeutta ja hän oli ajokiellossa.


 

]]>

Liikenneonnettomuus Pihtiputaalla

2 päivää 18 tuntia ago
Tänään klo 14.55 aikaan Hätäkeskukseen ilmoitettiin liikenneonnettomuudesta Pihtiputaalla, 4-tiellä. Tarkempi paikka Pyhäsalmentien ja Koiravuorentien risteys.

Liikenneonnettomuuden osallisina on raskas ajoneuvo sekä henkilöauto. Henkilöauton kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalle. 
Paikalla on useita pelastusajoneuvoja ja tie on poikki.

Poliisi ohjaa ajoneuvoja kiertotielle.

]]>

Tammikuussa Loimaalla kuolemaan johtaneen tulipalon tutkinta on päätetty

2 päivää 19 tuntia ago
Poliisi on päättänyt palonsyyn tutkinnan Loimaalla Karhulankyläntiellä 7.1.2023 sattuneessa tapauksessa, jossa menehtyi yksi ihminen. Tapauksessa vanha puurakenteinen omakotitalo tuhoutui palossa kokonaan.

Pelastuslaitos ja poliisi saivat hätäkeskukselta tehtävän rakennuspalosta Loimaan Karhulankyläntiellä lauantaina 7.1.2023 iltapäivällä. Pelastuslaitos murtautui palavaan omakotitaloon ja savusukeltajat löysivät sisältä menehtyneen henkilön. Tulipalo oli tässä vaiheessa niin voimakas, että rakennuksen tuhoutuminen ei ollut enää pelastuslaitoksen estettävissä.

 

Poliisin palonsyyntutkinta asiassa on nyt päätetty. Tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta, laiminlyöntiä eikä tapahtumainkulkuun liity muita henkilöitä. Poliisin palonsyyn tutkinnan johtopäätös asiassa on, että tulipalo oli tapaturma. Asian selvittämistä jatketaan kuolemansyyn tutkintana, eikä poliisi tule tiedottamaan asiasta enempää.

]]>

Pekka Kokkonen poliisitoimen koordinaattoriksi Somalian rauhanturvaoperaatioon

2 päivää 20 tuntia ago
Poliisiammattikorkeakouluun kuuluvan poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Pekka Kokkonen on valittu Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) Somalian rauhanturvaoperaation UNSOM (United Nations Assistance mission in Somalia) poliisitoimen koordinaattorin tehtävään.

Lisäksi hän toimii UNSOM-operaation kansainvälisen poliisiyksikön varapäällikkönä. Tehtävän asemapaikka on Mogadishu ja toimialueena koko Somalia. Kokkonen aloittaa tehtävässään huhtikuun aikana.

-Valintani tähän tehtävään on luottamuksen osoitus suomalaiselle poliisi- ja kriisinhallintaosaamiselle. Suomen tavoitteena on ollut lisätä suomalaisten osallistumista muun muassa YK:n operaatioihin. Turvallisuuden vahvistaminen Somaliassa on tärkeää paitsi maan oman turvallisuuden ja kehityksen kannalta, myös koska Afrikan konfliktialueilla on vaikutus sekä Suomen että Euroopan turvallisuuteen, sanoo Kokkonen.

UNSOM-operaatio avustaa Somalian liittohallitusta rauhan rakentamisessa hallinnon ja turvallisuuden aloilla. Operaation kansainvälisellä poliisiyksiköllä on keskeinen tehtävä liittovaltiotason poliisitoimen rakentamisessa Somaliaan. Lisäksi operaatio koordinoi kansainvälistä tukea Somalialle. 

Muiden tehtäviensä ohella operaatio auttaa rakentamaan Somalian kykyä edistää ihmisoikeuksien kunnioittamista ja vahvistamaan oikeusjärjestelmää. Lisäksi se seuraa, auttaa tutkimaan ja raportoi YK:n turvallisuusneuvostolle Somaliassa tapahtuneista ihmisoikeus- tai kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkauksista sekä kaikista lapsiin tai naisiin kohdistuvista loukkauksista. 

Kokkosella on laaja kokemus poliisityöstä, myös koulutuksen saralla, sekä pitkä kokemus kriisinhallinnasta. Hän on työskennellyt useaan otteeseen mm. Afganistanissa NATO-, EU- ja YK-operaatioissa, YK:n esikuntatehtävässä Italiassa ja EU:n Palestiinan poliisioperaatiossa. 

]]>

Poliisi epäilee viiden henkilön osallisuutta Porin asuntopalossa

2 päivää 22 tuntia ago
Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt Porissa viikko sitten tapahtuneen asuntopalon syttymissyyn. Tulipalo syttyi Mikonkadulla sijaitsevassa kerrostalossa puolenyön aikaan perjantaina 17. maaliskuuta.

Poliisi epäilee, että palo on tahallaan sytytetty, ja asiaa tutkitaan tässä vaiheessa tuhotyönä sekä törkeänä kotirauhan rikkomisena. Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee viiden henkilön olevan osallisena tapahtuneeseen.

Tapahtumien kulku on poliisin tiedossa. Esitutkinnassa on tähän mennessä tullut ilmi, että asunnon haltijan olisi ollut velkasuhteessa kahteen rikoksesta epäiltyyn, minkä vuoksi kolme muuta henkilöä menivät selvittämään velka-asiaa heidän puolestaan.

Kun selvittelijät saapuivat asunnolle, asunnon haltija ei ollut paikalla. Lopulta asunto sytytettiin tuleen.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omilla taktisilla tutkintamenetelmillään. Tutkintaa jatketaan muun muassa asianosaisten kuulemisilla.

Epäillyt henkilöt ovat olleet tutkinnan aikana pidätettyinä, mutta heidät on vapautettu. Mikonkadun tulipalolla ei ole yhteyttä hiljattain Porin Keulantiellä kerrostalossa tapahtuneeseen tulipaloon.

​​​​​​​

]]>

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuoppoja 36 tunnin ajan

2 päivää 22 tuntia ago
Poliisi järjestää koko maassa tehostettua rattijuopumusvalvontaa pe 24.3. klo 18.00 – su 26.3. klo 06.00. Sen aikana perjantai-illasta sunnuntai-aamuun tehdään taajamissa ja niiden ulkopuolisilla teillä mahdollisimman paljon puhalluskokeita rattijuoppojen paljastamiseksi ja matalalla kynnyksellä myös huumepikatestejä muun huumaavan aineen käytön paljastamiseksi.

Valvonnassa kiinnitetään huomiota myös kuljettajien ajoterveyteen.

- Rattijuopumukset muodostavat edelleen ylinopeuksien ohella suurimman riskin tienkäyttäjien hengelle ja terveydelle, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta toteaa. 

Vuoden 2022 ennakkotietojen mukaan rattijuopumustapauksissa kuoli 36 ja loukkaantui 395 henkilöä. Viimeisten kolmen vuoden aikana joka viides liikennekuolema ja joka kymmenes loukkaantuminen on aiheutunut rattijuopumusonnettomuudessa. 

]]>