Сбор новостей

Jatkotiedote Limingassa tapahtuneeseen kuolonkolariin

10 часов 54 минуты ago
Limingan Värminkoskentiellä sattui keskiviikkona kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus. Poliisi on edennyt onnettomuuden tutkinnassa.

Keskiviikkona 10. elokuuta Limingan Värminkoskentiellä sattui liikenneonnettomuus, jossa kevytmoottoripyörä ja sähkömopo törmäsivät toisiinsa mutkassa keulat vastakkain. Poliisi on saanut selville, että onnettomuudessa menehtynyt oli sähkömopon kuljettaja, alle 15-vuotias paikkakuntalainen henkilö.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta jatkavat onnettomuuden selvittämistä. Poliisi tutkii tapausta edelleen kahtena liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Uutinen 11. elokuuta 2022: Vakava liikenneonnettomuus Limingassa.

]]>

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta epäilty jäi kiinni Kokemäellä

13 часов 43 минуты ago
Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Köyliöntiellä Kokemäellä keskiviikkona päivällä.

Poliisipartiot olivat suorittamassa liikenteen valvontaa Kokemäellä. Köyliöntiellä poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto kovalla ylinopeudella, nopeuden ollessa 130 km/h. Nopeusrajoitus kyseisellä tieosuudella on 60 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa jäi poliisin haltuun.

Rikoksesta epäilty kuulusteltiin teon jälkeen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja hän myöntää syyllisyytensä tekoon.

]]>

Nokian tiistaisen tulipalon tutkinta jatkuu palonsyyn tutkintana

13 часов 58 минут ago
Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Nokialla Valborginkadulla tiistaina olleen tulipalon tutkinnassa on selvinnyt, että tulipalo on syttynyt yhden asunnon parvekkeelta. Asunnossa ei ole ollut tapahtumahetkellä asukkaita paikalla. Palon syttymissyy ei ole vielä selvinnyt, mutta tutkimukset jatkuvat.

-Tutkinnan tässä vaiheessa asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, vaan tutkinta jatkuu palonsyyn tutkintana, toteaa rikoskomisario Marko Peltonen. 

]]>

Moottoripyörä törmäsi nopeudennäyttötolppaan Joensuussa

17 часов 33 минуты ago
Moottoripyörällä keulinut törmäsi nopeudennäyttötolppaan. Naista pahoinpideltiin Joensuussa.

Nuori mies oli törmännyt kevytmoottoripyörällä Joensuussa Iiksenvaarantiellä keskiviikkona noin kello 16 nopeudennäyttötolppaan. Paikalla oli selvinnyt sivullisen kertomana poliisipartiolle, että kevytmoottoripyörä oli kiihdytellyt ja silminnäkijän kohdalla ajanut suurella nopeudella keula pystyssä Iiksenvaarantietä pitkin ja menettänyt pyörän hallinnan törmäten tien sivussa olleeseen nopeudennäyttötolppaan. Ensihoito oli toimittanut kuljettajan sairaalaan. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä kuljettaja oli ajokiellossa. Keulimisen aikana moottoripyörää vastaan oli tullut myös henkilöauto.

Naista pahoinpideltiin Joensuun keskustassa ravintolassa ja ravintolan ulkopuolella torstaina noin kello yhden aikaan. Paikalla selvisi poliisipartiolle, että naista oli retuutettu hiuksista repimällä ja kuristettu kurkusta. Ensihoito kuljetti naisen sairaalaan, poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä, tekijä oli ehtinyt poistua paikalta, mutta hänen henkilöllisyys on tiedossa.

]]>

15-vuotias henkilöauton ratissa Pohjois-Satakunnassa

18 часов 19 минут ago
15-vuotiaan nuoren kuljettama henkilöauto suistui ojaan Jämijärvelllä.

Kankaanpään poliisi sai 10.8.2022 noin kello 17 aikaan tehtävän, jossa Jämijärvellä Meilahdentiellä oli sattunut henkilöauton ulosajo. Paikalla ilmeni, että autoa oli kuljettanut 15-vuotias nuori. Kyydissään hänellä oli kolme matkustajaa. Onnettomuudessa vältyttiin loukkaantumisilta. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

]]>

Hämeessä tavanomaisia poliisitehtäviä

18 часов 26 минут ago
Hämeen poliisilaitoksen alueella on keskiviikon ja torstain välinen yö sujunut poliisin kannalta rauhallisesti. Tehtäviä yölle kertyi kaikkiaan 63 kappaletta. Tehtävät olivat luonteeltaan tavanomaisia poliisitehtäviä.

ORIMATTILA
Keskiviikkona aamupäivällä kello 11.00 aikaan liikennevalvontaa Viljamaantiellä suorittanut poliisipartio pysäytti epävarmasti liikkuneen henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljettanut noin viisikymppinen mies puhalsi alkometriin nolla tuloksen, mutta huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies myönsikin partiolle aineiden käytön. Mies käytettiin verikokeessa asian varmistamiseksi. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä voimassa olevaa ajo-oikeuttakaan ei miehellä ollut.
HÄMEENLINNA
Keskiviikkona iltapäivällä kello 14.30 poliisipartio pysäytti Aropaltiontiellä henkilöauton tarkistaakseen kuljettajan ajokunnon ja ajo-oikeuden. Autolle liikkeellä ollut noin parikymppisellä miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt kortitta ajosta kiinni 12. kertaa vuoden sisällä.
Alkuillasta kello 18.15 aikaan liikennevalvontaa VT10:llä Kankaisten kohdilla suorittanut poliisipartio mittasi partio auton ohittaneelle moottoripyörälle nopeudeksi 179km/h, rajoituksen ollessa kyseisellä alueella 80km/h. Pyörää kuljettanut parikymppinen mies oli liikkeellä selvin päin, mutta voimassa olevaa ajo-oikeutta ei ollut. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Torstain puolella kello 01.00 aikaan poliisipartio kiinnitti huomiota epävarmasti liikkuneeseen henkilöautoon Muuntajankadulla. Partio pysäytti auton tarkistaakseen syyn moiseen ajoon. Autoa kuljettanut parikymppinen mies puhalsikin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Mies käytettiin tarkkuusalkometrikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
LAHTI
Keskiviikkona iltapäivällä kello 14.45 aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen näpistelijästä Renkomäessä, Paussi 3:ssa sijaitsevassa kaupassa. Noin kuusikymppinen mies oli piilottanut vaatteisiinsa kalastusvälineitä noin 100 euron arvosta ja poistunut kaupasta maksamatta tuotteita. Mies oli otettu kiinni kassalinjan jälkeen henkilökunnan toimesta. Mies tuotiin poliisiasemalla asian selvittämiseksi. Miestä epäillään näpistyksestä.

]]>

Ilomantsin kadonnut on löytynyt

19 часов 58 минут ago
Etsittävä henkilö löytyi hyvä kuntoisena.

Poliisi kiittää etsintään osallistuneita jaerityisesti rajavartiolaitosta, joka osallistui etsintään sen alkumetreiltä lähtien.

]]>

Kadonnut henkilö Ilomantsissa

20 часов 1 минута ago
Poliisilla on meneillään kadonneen henkilön etsintätehtävä Ilomantsin Kerälänvaarassa.

Etsittävä on 87-vuotias mies, joka oli lähtenyt marjastamaan keskiviikkona noin kello 19 Kerälänvaarantieltä. Tuntomerkit: Vihreä takki, pitkät housut, mustat kumisaappaat, laahaava kävely. Jos olet tehnyt havaintoja tuntomerkkeihin sopivasta henkilöstä Ilomantsissa, soita tietosi hätänumeroon 112.

]]>

Vakava liikenneonnettomuus Limingassa

1 день ago
Limingan Värminkoskentiellä sattui keskiviikkona, 10.8. klo 21 jälkeen kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus.

Kevytmoottoripyörän ja sähkömopon välisessä onnettomuudessa menehtyi toinen mopon kyydissä ollut henkilö. Toinen mopon kyydissä ollut henkilö ja moottoripyörän kuljettaja loukkaantuivat. Poliisi tutkii kolaria liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan. 

]]>

UEFA Super Cup -jalkapallo-ottelu sujui poliisin näkökulmasta hyvin

1 день 1 час ago
Helsingissä keskiviikkona 10.8.2022 järjestetty UEFA Super Cup jalkapallo-ottelu espanjalaisen Real Madridin ja saksalaisen Eintracht Frankfurtin välillä sujui poliisin näkökulmasta hyvin.

Eintracht Frankfurtin kannattajat marssivat kuuden jälkeen illalla Kaisaniemenpuistosta Olympiastadionille. Marssi aiheutti hetkellisiä liikennevaikutuksia. Poliisi ohjasi liikennettä marssin aikana.

Poliisi puuttui tapahtuman aikana lieviin häiriöihin Olympiastadionin alueella. Kolme henkilöä otettiin kiinni rikosperusteisesti ja kaksi henkilöä otettiin kiinni yleisen järjestyksen ja turvallisuuden turvaamiseksi. Rikosilmoituksia kirjattiin yhteensä neljä.

– Super Cup sujui poliisin näkökulmasta hyvin. Järjestäjät huolehtivat turvallisuudesta ja tapahtuma sujui ilman suurempia häiriöitä, kommentoi ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi jatkaa juhlinnan turvaamista Helsingin yössä.
 

]]>

Poliisi muistuttaa dronejen lennättäjiä sääntöjen noudattamisesta

1 день 9 часов ago
Helsingin poliisi otti keskiviikkona 10.8. kiinni henkilön, jota epäillään tällä hetkellä ilmailurikkomuksesta, salakatselun yrityksestä sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Epäillyt rikokset liittyvät kauko-ohjatun miehittämättömän ilma-aluksen eli dronen lennättämiseen. Epäilty oli lennättänyt dronea ihmisjoukon yläpuolella helsinkiläisen hotellin ikkunoiden läheisyydessä. Tämän vuoksi häntä epäillään ilmailurikkomuksesta ja salakatselun yrityksestä. Rikosnimike kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta liittyy lennätetyn dronen painoon. Yli 500 grammaa painavan dronen lennättäjän tulee rekisteröityä ja suorittaa vaadittu koe.

Poliisi haluaa muistuttaa droneja lennättäviä sääntöjen noudattamisesta. Poliisi puuttuu luvattomaan lennätystoimintaan. Tällaista on esimerkiksi lennättäminen erikseen määritellyillä kielto- tai rajoitusalueilla. Luvattomaan lentoon käytetty drone voidaan ottaa takavarikkoon. Lisätietoja droneihin liittyvästä sääntelystä saa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Droneinfo-sivulta.

Tänään 10.8. pelattava UEFA Super Cup -jalkapallo-ottelu vaikuttaa myös dronejen lennätysalueisiin Helsingissä. Lentorajoitukset alkavat kello 18:00 ja päättyvät klo 03:00 torstaina 11.8. Tilapäinen lentokieltoalue on 500 metrin säteellä Olympiastadionista, mikä kattaa karkeasti arvioiden Töölönkatu – Nordenskiöldinkatu – Vauhtitie – Helsinginkatu sisäpuolelle jäävän alueen. Tarkempi kartta lentokieltoalueesta on yllä.
 

]]>

Lapissa tottumattomat tienkäyttäjät huomioitiin hienosti

1 день 9 часов ago
Lapin poliisilaitos valvoi tänään tehostetusti liikennettä koulujen läheisyydessä etenkin Rovaniemen ja Ranuan alueilla.

Poliisin havaintojen mukaan liikenne sujui rauhallisesti, tottumattomat tienkäyttäjät osattiin huomioida hienosti, eikä vaaratilanteita päässyt syntymään. Yhtä esimerkillistä liikennekäyttäytymistä toivotaan myös jatkossa. 

Poliisi jatkaa tehostettua valvontaa ensimmäisten kouluviikkojen aikana koulujen lähettyvillä. 
 

]]>

Jatkotiedote: Mies menehtyi Karttulantien liikenneonnettomuudessa

1 день 12 часов ago
Poliisi tiedotti aikaisemmin keskiviikkona Karttulantiellä tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta, jossa vastakkaisiin ajosuuntiin ajaneet henkilöauto ja kuorma-auto törmäsivät toisiinsa. Henkilöauton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Liikenneonnettomuus tapahtui keskiviikkona kello 8.45 aikaan Karttulantiellä Sänkimäen kohdalla. Karttulan suuntaan ajanut henkilöauto ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaantulevan liikenteen puolelle ja törmäsi vastakkaisesta ajosuunnasta tulleeseen kuorma-autoon. Henkilöauton kuljettaja kuoli onnettomuuspaikalla. Kuorma-auton kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa fyysisesti. 

Liikenneonnettomuuden tutkinnasta ja onnettomuuspaikan raivauksesta aiheutui haittaa muulle liikenteelle kello 11.50 saakka. Poliisi ja pelastuslaitoksen yksiköt ohjasivat liikennettä onnettomuuspaikalla. Ajoittain onnettomuuspaikka jouduttiin sulkemaan kokonaan muulta liikenteeltä.

Liikenneonnettomuudessa menehtynyt mies on kuopiolainen. Miehen omaisille on ilmoitettu onnettomuudesta. Poliisi ja tieliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta jatkavat onnettomuuden syiden selvittämistä.

]]>

Autoihin kohdistuneita vahingontekoja Lappeenrannassa

1 день 12 часов ago
Poliisille on kesän aikana ilmoitettu useista autoihin kohdistuneista vahingonteoista. Elokuun alussa tapahtuneista vahingonteoista useampi on tapahtunut Lappeenrannan Myllymäen alueella. Myllymäen alueella tapahtuneista vahingonteoista kolme kappaletta on tapahtunut 3.8.2022 päivän aikana.

Poliisi suosittelee, ettei arvo-omaisuutta jätetä autoon pysäköinnin ajaksi etenkään näkyvälle paikalle. 

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja tai muita vihjetietoja koskien Myllymäen alueella elokuun alussa suoritettuun ilkivaltaan sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295414559.
 

]]>

Helsingin poliisi on aloittanut esiselvityksen Helsingin kaupungin palkanmaksuhäiriöistä

1 день 12 часов ago
Poliisille on tehty useita eri rikosilmoituksia kaupungin toiminnasta. Ilmoitukset ovat tulleet eri tahoilta.

Helsingin poliisilaitos tekee tapahtumista esiselvityksen sen arvioimiseksi, onko asiassa syytä epäillä jotain rikosta. 

- Rikosilmoituksissa on nimetty joitain yksittäisiä kaupungin viranhaltijoita. Tilanne on kaikkien kannalta valitettava. Helsingin poliisilaitos ei voi vaikuttaa palkanmaksuhäiriöiden korjaantumiseen tai menettelyyn ylipäänsä, vaan poliisin tehtäväksi jää ainoastaan arvioida onko häiriöiden taustalla syytä epäillä jotain rangaistavaa tekoa tai laiminlyöntiä, toteaa rikostarkastaja Teemu Jokinen. 

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran esiselvityksen valmistuttua. Esiselvityksen kestoa on tässä vaiheessa mahdotonta ennakoida.

]]>

Eräpoliisit ja erätarkastaja tekivät Retkiratsiassa 114 luonnonsuojelutarkastusta

1 день 13 часов ago
Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisit ja Metsähallituksen erätarkastaja järjestivät 6.8. Retkiratsia-valvontatempauksen muun muassa Nuuksion kansallispuistossa. Retkiratsian aikana he tekivät yhteensä 114 luonnonsuojelutarkastusta.

​​​​​​​Maastopyörillä Nuuksiossa kulkenut valvontaryhmä antoi Retkiratsian aikana kolme huomautusta. Yksi näistä koski vapaana juossutta koiraa ja kaksi kertakäyttögrillejä, joita käytettiin eristämättä olleella maaperällä. Lisäksi yksi retkeilijä sai sakon, sillä hän oli sytyttänyt laittoman nuotion kansallispuiston alueella.

Viehekalastukseen liittyvät kalastonhoitomaksut ryhmä tarkasti yhdeksältä kalastajalta. Heistä jokainen oli hoitanut maksut asianmukaisella tavalla.

− Eräpoliisimme ja Metsähallituksen erätarkastaja kertoivat, että Nuuksiossa useampi retkeilijä oli sanonut olleensa tietoinen siitä, että järjestämme Retkiratsian, ja he sanoivat näin osanneensa odottaa virkavallan näkymistä. Valvontapartion yhteinen toteamus oli, että ne kansallispuiston vieraat, joita ratsian aikana kohdattiin, ovat ansainneet kehut hyvästä käytöksestä, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Nuuksion lisäksi Metsähallituksen erätarkastaja kiersi Kirkkonummella Meikon luonnosuojelualueella, Korsolammen ja Meikojärven läheisyydessä. Vaihteleva ja vaikeasti ennustettava sää ei näkynyt alueiden kävijöissä, vaan retkeilijöitä riitti runsain mitoin.

]]>

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia Hämeessä

1 день 14 часов ago
Poliisipartioilla oli hyvin liikennepainotteinen kulunut vuorokausi Hämeen poliisilaitoksen alueella. Partiot kirjasivat rikosilmoitukset kolmesta törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja muutamista rattijuopumuksista.

LAHTI. Poliisipartiolla oli tarkoitus pysäyttää henkilöauto tarkastusta varten keskiviikon vastaisena yönä kello kolmen aikoihin Launeella.  Auto lähti välittömästi kiihdyttämään vauhtia Uudenmaankatua Orimattilan suuntaan. Poliisiauton nopeus oli 160 km/h eikä se saavuttanut pakenevaa autoa lainkaan. Nopeusrajoitus on kyseisessä paikassa 60 km/h.
Pakomatka jatkui Uudenmaankadulta moottoritietä pohjoisen suuntaan. Moottoritiellä pakeneva auto ohitti siellä olleen poliisiauton sen vasemmalta puolelta aivan keskikaiteen vierestä kovalla nopeudella. Poliisipartio menetti näköyhteyden pakenevaan autoon, mutta sai siitä uudelleen havainnon Koiskalantien rampissa. Auto oli ajautunut rampissa ulos tieltä ja autossa olleet juoksivat metsään.
Poliisipartiot saivat metsiköstä kiinni naisen ja miehen etsintöjen jälkeen. Molempien hallusta löytyi huumausaineita. Heidät otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausainerikokseen.

LAHTI. Hätäkeskukseen tuli ilmoitus epävarmasti kulkevasta pakettiautosta tiistaina iltapäivällä. Ilmoituksen mukaan kaistoilla seilaava auto oli tulossa valtatietä 12 Kouvolasta Lahden suuntaan.
Poliisipartio sai ilmoitetusta autosta havainnon Villähteellä. Pakettiauton kulku jatkui edelleen seilaavana. Poliisipartion havaintojen mukaan auto ajautui vastaantulevien ajokaistalle sulkuviivojen ja ohituskielto liikennemerkin vaikutusalueella.
Partio pysäytti kyseisen auton, jota kuljetti ajokiellossa oleva nelikymppinen mies. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen, rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikokseen.

HOLLOLA. Parikymppinen mies ajoi pakettiautolla huomattavaa ylinopeutta valtatiellä 12 tiistai-iltana Vesalassa. Poliisipartio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 154 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

ORIMATTILA. Seitsemän kymppisen miehen epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena traktorilla ja pakettiautolla tiistaina iltapäivällä Pakaalla. Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan hän oli ensin ajanut traktorilla osuen laiduntolppiin ja hetken päästä hän oli autoillut pakettiautolla.
Mies puhalsi ajon jälkeen seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin verikokeeseen verenalkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä.
Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta.

LOPPI. Poliisipartio sai hätäkeskukselta liikenneonnettomuustehtävän tiistai-iltana Hautahuhdantielle. Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli ajanut moottoripyörällä Hautahuhdantietä Läyliäisten suuntaan. Hän oli ajautunut oikealle kaartuvassa mutkassa kulkusuunnassaan vasemmalle ulos tieltä törmäten siltarumpuun. Mies loukkaantui törmäyksessä.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin 1,3 promillea. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

HÄMEENLINNA. Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen tiistaina puolenpäivän aikoihin Hattelmalantiellä. Mies oli ajanut pakettiautolla Hattelmalantietä etelään. Hän oli kääntynyt ajosuunnassa oikealle Nuppolantielle eikä ollut havainnut vastakkaisesta suunnasta tullutta polkupyöräilijää. Pyörä oli osunut pakettiauton etukulmaan. Pyöräilijä oli kaatunut maahan ja hän oli loukannut itseään.
Poliisipartio kirjoitti pakettiauton kuljettajalle sakkovaatimuksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

HÄMEENLINNA. Nelikymppinen mies rikkoi myöhään tiistai-iltana marketin oven ikkunan Iittalassa. Hän kertoi poliisipartiolle rikkoneensa ikkunan suutuspäissään. Mies vietiin putkaan odottamaan aamun kuulusteluja vahingonteko epäilystä.

RIIHIMÄKI. Kolmekymppisen miehen hallusta löytyi tiistaina iltapäivällä turvallisuustarkastuksessa huumausainetta Riihimäen keskustassa. Poliisipartio kirjoitti miehelle sakkovaatimuksen huumausaineen käyttörikoksesta.

]]>

Keskusrikospoliisi käynnistänyt esitutkinnan eduskunnan verkkosivuihin kohdistuneesta palvelunestohyökkäyksestä

1 день 14 часов ago
Keskusrikospoliisi tutkii eduskunnan verkkosivuihin kohdistunutta palvelunestohyökkäystä rikosnimikkeellä tietojärjestelmän häirintä.

Palvelunestohyökkäys vaikutti eduskunnan verkkosivujen toimintaan tiistaina 9.8. Poliisi epäilee, että palvelunestohyökkäys toteutettiin kymmenistä IP-osoitteista ulkomailta.

Asiasta tiedotetaan lisää mahdollisuuksien mukaan esitutkinnan edetessä.

]]>

Polttoainetta anastettu Nurmeksessa ja koulua töhritty Heinävaarassa

1 день 15 часов ago
Polttoöljyä anastettu runsaasti Nurmeksessa Koulun rakennuksia sotkettu kirjoituksilla

Nurmeksessa, Kannaslahden puunpudotuspaikalla on lauantain 30.7. ja maanantain 8.8. välisenä aikana tyhjennetty proomun päällä täytenä ollut polttoainesäiliö. Polttoöljyä anastettiin useita tuhansia litroja. Poliisi huomauttaa, että kevytpolttoöljyn käyttö on rajoitettu ja aine sisältää väriaineen, joka jää koneen polttoainejärjestelmään. Dieselin sijaan polttoöljyä oikeudettomasti käyttävä voi saada mojovan veroseuraamuksen.  

Havaintoja kaivataan myös Joensuun Heinävaarasta. Heinäkuun 15. ja 24. päivän välillä on Heinävaaran koulun seiniä ja ulkona olevia, muun muassa leikkipaikan rakenteita sotkettu kirjoituksilla ja muilla töhryillä. Teksti "seko" toistuu töhryissä. Myös koulun läheisyydessä olleet talojen postilaatikot ovat saaneet oman osuutensa töhertelyistä. 
Mahdollisia havaintoja edellä mainittuihin liittyen pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 ma-pe klo 08-16.15.    
 

]]>